Ağrı Dağı'nda kaybolan iki dağcının cansız bedenleri bulundu

Ağrı Dağı'nda kaybolan iki dağcının cansız bedenleri bulundu

Ağrı Dağı'nda yaşanan üzücü olayda, olumsuz hava koşulları nedeniyle kaybolan iki dağcının cansız bedenleri 4 bin 900 rakımda bulundu.

Ağrı Dağı'nda üzücü bir olay yaşandı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle zirveye yakın bölgede kaybolan 2 dağcının cansız bedenleri, yerel rehber Barzani Ceylan ve bir arkadaşı tarafından gece saatlerinde yapılan arama kurtarma çalışması sonucunda bulundu.

Kaybolan dağcılar Dilek Gökbulak ve Muhammed Halim Dalgın'ın cansız bedenleri 4 bin 900 rakımda Ceylan tarafından tespit edildi. Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, cenazelerin bulundukları yerden helikopterle tahliye edilmesi için çalışma başlattı.

Olay, 20 Temmuz Cumartesi günü öğleden sonra 5 bin 137 rakımlı Ağrı Dağı'na tırmanan bir gruptan 2 kişinin 5 bin 50 rakımda sis ve tipi nedeniyle mahsur kalması ve ardından kaybolmasıyla başladı. AFAD, UMKE ve jandarma ekipleri bölgede İHA destekli arama kurtarma çalışması başlatmıştı.

Ceylan ve arkadaşının özverili çalışmaları sonucunda kaybolan dağcıların cansız bedenlerine ulaşıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN