Adli tatil başlıyor: Yen dönem 2 Eylül'de başlayacak

Adli tatil başlıyor: Yen dönem 2 Eylül'de başlayacak

Adliyelerde toplu izin kullanımı anlamına gelen tatil yarın başlayacak. Yeni adli yıl, 2 Eylül'de başlayacak.

Her yıl olduğu gibi, Türkiye’de adli tatil 20 Temmuz’da başlayıp 31 Ağustos’ta sona erecek. Bu süre zarfında adliyelerde nöbetçi mahkemeler, tutuklusu olan ve acil nitelik taşıyan davalara bakacak, diğer davalar ise yeni adli yılın başlamasına kadar ertelenecek.

Yüksek yargı organları olan Danıştay ve Yargıtay'da da nöbetçi heyetler görev yapacak. Danıştay’daki nöbetçi heyet, yalnızca "yürütmenin durdurulması" taleplerini karara bağlayabilecek, esastan karar veremeyecek. Yargıtay’da ise ceza ve hukuk daireleri olmak üzere iki nöbetçi daire görev yapacak ve nöbetçi ceza dairesi, tutuklu sanıklarla ilgili dosyalara bakacak.

YENİ ADLİ YIL 2 EYLÜL'DE BAŞLAYACAK

Yeni adli yıl, 1 Eylül'ün pazar gününe denk gelmesi nedeniyle, 2 Eylül’de Yargıtay'da düzenlenecek törenle başlayacak. Anayasa Mahkemesi ise adli tatil kapsamına girmiyor.

ÖNEMLİ DAVALAR EYLÜL AYINDA DEVAM EDECEK

Yeni adli yılın başlamasının ardından, başkent Ankara’da kamuoyunca önemli görülen davaların duruşmaları devam edecek. Bu kapsamda, 9 Eylül’de Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davası görülecek. 30 Eylül’de ise eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davaların duruşması yapılacak.

FETÖ'nün gizli sorumlusu olduğu iddiasıyla "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçundan hakkında dava açılan Kemalettin Özdemir de 11 Eylül’de hakim karşısına çıkacak. Ayrıca, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının sonunda hakem Halil Umut Meler'e saldıran, aralarında eski Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın da bulunduğu 4 sanığın yargılanmasına 2 Ekim’de devam edilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN