Adanalılar 'Bu lezzetten başka yok' diyor, coğrafi işaret istiyor! Kavurucu sıcağa serinletici çözüm: Günde 1000 ton üretiliyor

Adanalılar 'Bu lezzetten başka yok' diyor, coğrafi işaret istiyor! Kavurucu sıcağa serinletici çözüm: Günde 1000 ton üretiliyor

Adana’da 40 dereceyi geçen sıcaklarda serinlemek için en iyi alternatif olan bu ürün için kentliler coğrafi işaret istiyor. Süt kullanılmadan tamamen doğal olarak üretilen ürün o kadar çok satıyor ki günde 1000 ton üretiliyor…

Adana’nın Kozan ilçesinde üretilen limon dondurması, yapımında süt kullanılmadığı için kente özgü bir ürün olarak biliniyor. Lezzetiyle çok tercih edilen sütsüz limon dondurması, bölgeye özgü tadıyla coğrafi işaret almayı bekliyor.

adana-sutsuz-limon-dondurmasi-1.jpg

Kozan’da dikenli limon ve saleple yapılan limon dondurması, özellikle aşırı sıcak olan bu günlerde yoğun talep görüyor. Günde 1 ton üretim yapan üretici Neşet Yavuz, bölgeye özgü bu dondurmanın coğrafi işaretle tescillenmesi gerektiğini savunanlardan.

adana-sutsuz-limon-dondurmasi-2.jpg

SÜTSÜZ HAZIRLANAN SERİNLETİCİ DONDURMA

Yavuz, yaptığı üretimle ilgili bilgi verirken sütsüz limon dondurmasından beklentilerini de anlattı:

Limon dondurması üretimi yapıyoruz ve bölgemizde üretilen limon dışında Saimbeyli kirazı, Bucak çileği, Feke’de üretilen lavantanın dondurmasını yaptık. Bir bardak limon dondurmasının serinletici etkisi var. Talep yoğun ve günlük 800 kilogramdan 1 ton üzerinde üretim yapıyoruz.

adana-sutsut-limon-dondurmasi.jpg

Kadirli, Adana merkez ve Mersin Anamur’a dondurma gönderiyoruz. Daha önce 3 kez başvuru yaptık, coğrafi işaret bekliyoruz. Sadece dikenli limondan üretim yapılan sütsüz hazırlanan bir dondurma.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN