ABD'nin ünlü marketi Walmart Türkiye'ye geliyor!

ABD'nin ünlü marketi Walmart Türkiye'ye geliyor!

ABD'nin ünlü market zinciri Walmart, Türkiye'de ofis açıyor!

Amerikan Şirketler Derneği (AmCham) Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, ABD’li perakende devi Walmart’ın Türkiye’de ofis açacağını duyurarak, firmanın Türkiye'den mobilya ve dondurulmuş gıda gibi çeşitli sektörlerde alımlara başlayacağını belirtti. Turnaoğlu, Walmart’ın Türkiye’yi stratejik bir tedarik merkezi olarak gördüğünü vurguladı.

ABD VE TÜRKİYE ARASINDA EKONOMİK İŞBİRLİĞİ GÜÇLENİYOR

Walmart Employee Reportedly Found In Store's Walk-In Oven

Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan'daki Amerikan ticaret odalarının organize ettiği AmChams Avrasya Ekonomi Zirvesi, İstanbul’da düzenlendi. Zirveye hükümet temsilcileri, kalkınma ajansları, iş dünyası liderleri ve yatırımcılar katılarak iki ülke arasında ekonomik işbirliğini ve ticari ilişkileri ele aldı.

AmCham Türkiye Başkanı Turnaoğlu, Türkiye'nin Amerikan şirketleri için önemli bir bölgesel merkez haline geldiğine dikkat çekerek, "Ayrıca Türkiye'ye gelen Amerikan şirketi sayısı da artıyor. Biz Türkiye'de 60 milyar dolarlık Amerikan şirketlerinin toplam yatırımını temsil ediyoruz. Son 5 senede üye sayımız yüzde 50 arttı. Türkiye'deki Amerikan şirketi sayısı 2 bine ulaştı" ifadelerini kullandı.

The case for seizing Boeing – Liberation News

Turnaoğlu, savunma ve sivil havacılık sektörlerinde de Türkiye ile ABD arasındaki işbirliğinin güçlendiğini ifade etti. Boeing'in Türkiye’deki yatırımlarına dikkat çeken Turnaoğlu, "Boeing'in Türkiye'de yatırımları var, işbirliği var. Türk şirketleriyle General Electric'in işbirlikleri var, bunun daha da artması söz konusu. Tabii sivil havacılık alanında büyük bir işbirliği var. Enerjide büyük bir işbirliği var" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN