Dün TBMM'den geçen 'Dezenformasyon Yasası'na ilişkin Genel Kurul'da söz alan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir'in "Amerikalı ilgililerle bu yasayı ve özellikle 29’uncu maddeyi konuştuk. Amerikan Büyükelçiliği Başmüşaviri, Uluslararası Politikalar Şefi… Onlar bizimle bu yasayı görüşmek istediler” demesine ABD'den yalanlama geldi. Yasanın ifade özgürlüğünü engelleyeceğini söyleyen Dışişleri Bakanlığı’ndan bir sözcü, ABD’de benzer bir yasanın olduğu iddiasını da yalanladı.
'Dezenformasyon Yasası'nın TBMM'de görüşmeleri sırasında AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, ABD'li yetkililerle görüştüklerini söyledi. Özdemir "Şunun bilinmesini istiyorum: Biz, Meclis kapanmadan önceki dönemde, bu konuya ilgi duyan Amerikalı ilgililerle bu yasayı ve özellikle 29’uncu maddeyi konuştuk. Amerikan Büyükelçiliği Başmüşaviri, Uluslararası Politikalar Şefi… Onlar bizimle bu yasayı görüşmek istediler” dedi.
Ancak ABD'den yasaya eleştiri ve benzer bir yasanın olduğu iddialarına yalanlama geldi. VOA Türkçe’nin dezenformasyon yasasıyla ilgili sorusunu yanıtlayan Dışişleri Bakanlığı’ndan bir sözcü, yasadaki maddelerin, Türkiye’de sektöre girişe engel yaratarak, dijital ve online bilgi ve eğlence hizmet sağlayıcılarını ciddi şekilde etkileyebileceğini kaydetti.
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir
Sözcü, bu durumun Türkiye’nin ekonomisinde önemli miktarda özel ticari yatırım kaybıyla sonuçlanabileceğini belirtti. Yasanın dezenformasyon terimini muğlak ve son derece geniş şekilde tanımlayarak dezenformasyonu suç haline getireceği ifade edildi.
'SANSÜR VE OTOSANSÜRÜ ARTIRABİLİR'
Böyle bir yasanın ifade özgürlüğü üzerinde ürpertici bir etkisinin olabileceği; özgür ve açık tartışma ortamını kısıtlayabileceği; sansür ve otosansürü arttırabileceği ve internet kullanıcılarının gizliliğini tehlikeye atabileceği belirtildi. İfade özgürlüğünün demokrasi açısından önem taşıdığının ve saygı gösterilmesi gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, özgür bilgi ve veri akışının hayati önem taşıdığı kaydedildi.
Açıklamada Türk hükümetine sivil toplum, basın örgütleri, iş çevreleri ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) dahil uluslararası kurumlarla ikincil mevzuatlar konusunda istişarede bulunması çağrısı yer aldı. Yasanın Türkiye’nin insan hakları taahhütlerini ve yükümlülüklerini baltalayacak ya da Türkiye’deki yatırım ortamına zarar verecek birtakım istenmeyen sonuçlarının olmadığından emin olunması çağrısı yapıldı.
Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Türk hükümetini dezenformasyona karşı koyma konusundaki yaklaşımların, başta çevrimiçi ve çevrimdışı ifade özgürlüğü olmak üzere, demokrasiyi destekleyen ilkelere farkında olmayarak zarar vermemesini sağlamaya çağırdı.
'ABD'DE TÜRKİYE'DEKİ GİBİ BİR YASA YOK'
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, kanun teklifine ilişkin görüşmeler sürerken yaptığı konuşmada, söz konusu yasanın içeriğini Amerikalı ve Avrupalı temsilcilere anlattıklarını ve Amerikalı ilgililerle yasayı görüştüklerini söylemişti.
ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü ise Türk basınında bu konuya ilişkin dolaşan iddiaları dezenformasyon olarak niteledi. Sözcü, Büyükelçilikten bir yetkilinin ABD’de benzer yasaların bulunduğunu söylediğine ilişkin iddiaları yalanladı, Amerika’da benzer yasaların olmadığının altı çizildi.
ABD den yalanlama geldi , hadi dezenformasyon dan yarğılayın bu yalancıyı
Yanıtla (0) (0)Amerika'da dezenformasyon yasası niye olsun. Twitter onların, facebook onların, küresel karıştırıcılık onlarda. Yalan, hakaret, kışkırtma...serbest olmalı ki, ABD kolayca operasyon yapabilsin.
Yanıtla (0) (0)Sözcünün ismi ve yetkisi nedir? Palavra bir habere benziyor. ABD ve tüm gelişmiş ülkelerde internet suçları ile alakakılı ciddi yaptırımlar var.
Yanıtla (1) (13)Akp li yetkili kendileriyle bu konuda görüşmek isteyen ABD li yetkililerin ismini söylede! Konu önce öyle ortaya çıktı ya!
Yanıtla (3) (1)Eğer öyle bir yasa olsaydı Trump hala başkandı. Çünkü kendisi buna benzer bir yasayı oluşturmaya çalışırken kendi partililerinden bile veto yedi. Sonra da seçimlerde halktan veto yedi. Geçmişi hatırlayacak kapasiteniz yoksa bile biraz araştırıp okuyun. Üstelik uzak değil yakın geçmiş. Yahu daha yakına gelelim A.Heard-J.Deep davasında asılsız o kadar çok haber yapıldı da kimlere dava açılıp kimler ceza yedi? Hani o yasa?
Yanıtla (3) (1)Somadaki faciada neden hesap sorulmuyor diyen madenciyi tekmeleyen bir şahıs vardı. O tekmeden sonra nedendir bilmiyoruz(!) şahsın yıldızı parladı sarayda danışmanlık yapıyormuş şimdilerde. O zaman da hesap sorulma sözü verilmişti. Madencilerden çok güzel hesap soruldu. Asıl suç onlardaymış. Çok iyi anladık. Hatta bu işin doğasında var ölüm bile denmişti vicdansızca. Onu hatırlayınca kesin hesap sorulur madencilerden. Ondan eminiz.
Yanıtla (4) (1)bu adami desinfarmasyon yasasi kapsaminda yargilayin.
Yanıtla (6) (0)yalanlar ülkesinin yalancı çobanları.
Yanıtla (3) (0)