90 yıldır sandıkta duruyordu, çıkmasıyla değeri katlandı! Kadınlar el attı değeri 30 bin TL’ye ulaştı! Resmen bir hazine

90 yıldır sandıkta duruyordu, çıkmasıyla değeri katlandı! Kadınlar el attı değeri 30 bin TL’ye ulaştı! Resmen bir hazine

90 yıldır sandıkta saklanıyordu dışarı çıkmasıyla değerinin artması bir oldu. Kadınların el attığı o ürünün değeri ise 30.000 TL'ye kadar ulaştı. Bolu'nun Mudurnu ilçesinde 90 yıllık hazine herkesi heyecanlandırdı.

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde Hacımusalar köyünde açılan takı tasarımı ve iğne oyası kursunda sona gelindi. Kursiyer kadınların el emeği ürünlerini sergilediği programda 90 yıllık iğne oyası gelin tacı herkesin odak noktası oldu. Sandıktan çıkarılarak kadınlar tarafından yenilenen taç 30.000 TL'den satışa çıkarıldı.

GEÇMİŞ GÜNÜMÜZDE YAŞATILIYOR

Mudurnu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün Musalar köyünde açmış olduğu takı tasarım ve iğne oyası kursunda kadınlar unutulmaya yüz tutmuş geleneği gün yüzüne çıkarıyor. Geçmişten günümüze ulaşan birçok farklı gelenek ve görenek ortaya çıkarken bu kurs ile birlikte kadınlarda unutulmaya yüz tutmuş ürünleri öğrenme ve Yaşatma şansını elinde tutuyor. Kursun sonra ermesi ile birlikte kadınların el emeği ürünleri yıl sonunda sergi ile birlikte görücüye çıkıyor.

90 yıllık gelin tacına paha biçildi

KİMSE YÜZÜNE BAKMIYORDU BİR ANDA MİLYONLUK OLDU

Kursta eğitim gören kadınların 90 yıl öncesinde yapılmış iğne oyası gelin tacını restore etmesi programın en dikkat çekici ürünlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Kimsenin değer vermediği o ürün yenilenmesi ile birlikte 30.000 TL'den satışa çıkarıldı. 90 yıllık taç ilgi görürken iğne oyası taçlar 2000 TL ile 5000 TL arasında değişen fiyatlarla satışa çıkarıldı.

90 yıllık gelin tacına paha biçildi

Muhtar Kamil Murat Özkan, “Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün köyümüzde açtığı iğne oyası ve takı tasarım kursuna kadınlarımız yoğun ilgi gösterdi. 6 aylık sürede el becerilerini geliştirdiler” dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cemali Özlü ise kursun verimli geçtiğini söyleyerek, kadınların memnun kaldığını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN