85 milyonun kimlik bilgileri çalındı! Uzmanlardan müjde: E-Devlette burayı tıklayın dertten kurtulun

85 milyonun kimlik bilgileri çalındı! Uzmanlardan müjde: E-Devlette burayı tıklayın dertten kurtulun

Türkiye’de 85 milyonun kimlik bilgileri çalındı yönünde çıkan iddialar doğrulanırken milyonlarca kişinin içini de korku saldı. Kimlik bilgileri ile kişilerden habersiz işlem yapılmasını önlemenin yollarını anlatan o uzman isim, E-Devlet sistemi üzerinden nasıl işlem yapılacağının detaylarını paylaştı…

ESMAGÜL KOÇAK

Türkiye’de 85 milyon kişiyi kapsayan skandal ne yazık ki geçtiğimiz günlerde doğrulanmış ve bu kişilerin kimlik bilgilerinin çalındığı ortaya çıkmıştı. Milyonlarca kişi bu durumdan dolayı endişe duyarken, böyle bir skandalın olası getirilerine karşı neler yapılması gerektiğini o isim açıkladı…

85-milyon-kisinin-kimlik-bilgileri-calindi-1.jpg

85 MİLYON KİŞİNİN KİMLİK BİLGİLERİ ELE GEÇİRİLDİ

Türkiye’de yıllardır konuşulan 85 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin çalındığı iddiaları, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından geçtiğimiz günlerde doğrulandı. Uraloğlu, "Maalesef önlenemedi" ifadeleriyle, bu endişe verici durumun gerçek olduğunu açıkladı. Bu gelişmenin ardından milyonlarca vatandaş, "Kimlik bilgilerim dolandırıcıların eline geçerse ne yaparım?" endişesi taşıyor.

85-milyon-kisinin-kimlik-bilgileri-calindi-2.jpg

E-DEVLET ÜZERİNDEN İŞLEM YAPARAK O DERTTEN KURTULUN

Ünlü avukat Feyza Altun, konuyla ilgili önemli bir uyarıda bulundu. Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, vatandaşların kimlik bilgileriyle habersiz bir şekilde şirket ortağı veya yetkilisi olmalarını önlemek için şu adımları önerdi:

E-devlet hesabınıza giriş yapın.

"Şirket yetki" yazın ve arama kısmına gidin.

Ortak/Yetkili olunmasına yönelik kısıtlama işlemlerine tıklayın.

"Yetkili olamaz" ve "Ortak olamaz" sekmelerini işaretleyin.

kimlik.jpg

Bu işlemi yaparak, ileride kimlik bilgilerinizin dolandırıcılar tarafından kullanılmasını engelleyebilir ve mahkemelerde ya da savcılıklarda kendinizi savunmak zorunda kalmazsınız. Vatandaşların bu tür önlemleri almaları, kişisel güvenlikleri açısından kritik önem taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN