8 yaşındaki kayıp Narin'i arama çalışmaları sürüyor: Ağabey gözaltında, kollarında ısırık izleri var

8 yaşındaki kayıp Narin'i arama çalışmaları sürüyor: Ağabey gözaltında, kollarında ısırık izleri var

Diyarbakır’da 21 Ağustos’tan beri kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran’ın arama çalışmaları sürerken Adalet Bakanı Tunç, "Soruşturma kapsamında şu anda 1 kişi gözaltındadır. Olayın açıklığa kavuşturulması için her ayrıntı dikkatle incelenmekte olup, titizlikle sürdürülen soruşturmada ifade alma işlemleri de devam etmektedir" dedi. Gözaltında olan kişinin Narin'in ağabeyi E.G. (18) olduğu öğrenildi. E.G.'nin kollarındaki ısırık izleri dikkat çekti.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde, 21 Ağustos’ta Kur'an kursundan ayrıldıktan sonra kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran için arama çalışmaları aralıksız devam ediyor.

GÖZALTINDAKİ ŞÜPHELİ AĞABEY

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelinin ağabeyi E.G. (18) olduğu öğrenildi. Kollarında ısırık izleri olduğu belirlenen E.G.'nin İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk edildiği, yapılacak incelemeden sonra ise tekrar Diyarbakır'a getirileceği öğrenildi.

Gönüllülerin de desteğiyle şu ana kadar 1710 personelin yer aldığı aramalar kapsamında mahalle içerisinde ve çevresinde çalışma yürütüldü.

Jandarma ve AFAD'a bağlı arama kurtarma ve diğer ekipler, mahallenin çevresi, kayalıklar, dere ve sazlık, tarlalar ile mahallenin içindeki atıl alanlar, boş evler, ahırlar, samanlıklar ve evlerin bahçesinde arama yaptı.

ooi.jpg

BİR TERLİK DAHA BULUNDU; NUMARASI UYUŞMADI

Ekiplerce, mahalleye yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bulunan ve dün akşam saatlerinde iş makinesinin desteğiyle Eğertutmaz Deresi'nde başlatılan çalışma bugün de sürdü.

Aramalar sırasında deredeki akıntıyla giden bir terliği fark eden çevredekiler, jandarmaya haber verdi.

Terliği sudan çıkaran ekipler, durumu aileye bildirdi. Güran ailesinin beyanı üzerine terliğin Narin'e ait olmadığı belirlendi.

"2,5 SAATLİK BOŞLUK VAR"

Gazeteci Ferit Demir, sosyal medya hesabından Narin'le alakalı yaptığı açıklamada, Narin'in saat saat neler yaptığını ve kimlerin onu nerede gördüğünü anlatıp '2,5 saatlik boşluk' detayına dikkat çekti. Demir, "Özel ekip dün gece birkaç yere ani baskınlar yapmış" da dedi.

Demir, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Narin ile ilgili çözülmeyen bir sır perdesi var. Narin Çarşamba günü 15.15'te eve gidiyor. Aile eve girmediğini söylüyor. Amcası 17.40'ta bizim eve gelip kuzenlerini sormuş diyor. 15.15 ile 17.40 arasında 2.5 saatlik boşluk var. Narin bu arada dışarıda ne yaptı? Narin'in evinin yakınında amcalarının ve diğer köylülerin evleri var. Narin oralardaysa birilerinin görmemesi imkansız bir durum. Narin'in kaybolduğu günün akşamı en son köyden 16 yaşlarında bir genç jandarma ifadesinde Narin'i köyün içindeki çeşmenin yanında gördüğünü söylüyor. Gördüğü saat 18.40 civarları.

"BİRKAÇ YERE ANİ BASKINLAR YAPILMIŞ"

Anne ve baba kızımız bizi bilen Narin'i tanıyan birileri tarafından kaçırılmış olabilir diyor. Şimdi bütün ihtimaller kaçırma üzerinde yoğunlaşmış durumda. Jandarma çember daraldı elimizde önemli bilgiler ve ipuçları var diyor. Aldığım bilgilere göre Diyarbakır'da Narin için oluşturulan özel ekip ve Ankara'da Jandarma Genel Komutanlığından gelen özel ekip dün gece birkaç yere ani baskınlar yapmış. Narin'e dair iz aramışlar. Bu gece ve yarın belki bazı durumlar daha net ortaya çıkar diye düşünüyorum. Jandarmanın önemli bilgilere ulaştığı yönünde bilgiler var. Bu konuda yorum yapmayacağım. Bu akşam ve yarın önemli gelişmeler olabileceği yönünde bazı duyumlarımız var. Ben hala Narin'in sağ olarak ailesine kavuşacağından umutluyum..."

"SİNİRLENDİĞİ ZAMAN KENDİSİNİ ISIRIYOR" İDDİASI

Öte yandan Ferit Demir, gözaltına alınan Narin'in ağabeyinin kolundaki ısırık izleri ile ilgili bilgiler verdi. Jandarma tarafından uçakla İstanbul'a götürülen ağabeyin kolundaki diş ve ısırık izlerinin kime ait olduğu tespit edildikten sonra Diyarbakır'a geri getirileceğini söyleyen Demir, ailenin iddialarını da paylaştı.

Demir, "Aile E.G'nin çok agresif olduğunu, uzun zamandır sinirlendiği zaman kendisini ısırdığını iddia ediyor... Adli tıp sonucu Narin'in bulunması için yol gösterici olacak..." dedi.

"47 EV İLE 22 METRUK BİNADA ARAMA İCRA EDİLDİ"

Arama çalışmalarının 8'inci gününde Tavşantepe İlkokulu'nda oluşturulan harekat merkezinde konuşan İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, arama çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Yıldırım, "Şu ana kadar İl Jandarma Komutanlığımızdan 1030, AFAD'dan 240, İl Emniyet Müdürlüğü'nden 54, itfaiyeden 25, İl Sağlık Müdürlüğü'nden 48, büyükşehir ve ilçe belediyelerinden 53, Dicle Üniversitesi'nden 80 ve gönüllü 180 olmak üzere toplam 7 kurumdan 1710 kişi, Narin'imizi arama çalışmalarına devam etmektedir. 9 köpek unsuru, 115 araç, 2 helikopter, 48 dron takviyesi yapıldı. Karadan 55 kilometrekarelik alan ile Jandarma Sualtı Arama Kurtarma timleri, Dicle Üniversitesi ve AFAD dalgıçlarından toplam 24 personel ile 5 dere, 3 gölet, 18 su kuyusu ve 24 kilometre su kanalı aranmıştır. Şu ana kadar jandarmamız tarafından 12 bin 565 araç, 32 bin 952 şahıs sorgulanmıştır. 44'ü jandarma 3'ü polis bölgesi olmak üzere 47 ev ile 22 metruk binada arama icra edilmiş. 16 plaka tanıma sistemi (PTS) noktası ile 78 kamera incelenmiş, 8’i şüpheli 58'i tanık olmak üzere 66 şahsın ifadesi alınmış, 1 şahıs ise gözaltına alınmıştır. Kızılay ve AFAD tarafından 750 kişilik yemek dağıtımı yapılmıştır." dedi.

"ÇEMBER ÇOK DARALDI"

Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"Değerli arkadaşlarım, Narin'imiz için devletimiz bütün imkanlarını şu anda kullandı, kullanmaya devam edecek. Kısa bir zamanda, Narin'imize ulaşacağız. Olay yeri incelemesinden tutun, kriminal ekiplerimiz en ince, hassas konulara değinmiştir, en ufak delillere kadar gerekli incelemeyi yapmıştır. Diyarbakır'ın 17 ilçesinden toplam 1000'den fazla komando, halihazırda ikinci, üçüncü defa bölgede arama faaliyetlerine devam etmektedir. Diyarbakır Adli Tıp, İstanbul Adli Tıp, Van Kriminal Daire olmak üzer birçok delillerin incelendiği yerlere mevcut deliller gönderilmiştir. Milletimiz şundan emin olsun ki devletimiz inşallah Narin'i çok kısa bir zamanda bulacaktır. Tabii ki bu süreç içerisinde birçok ihbarlar gelmektedir. Asıllı, asılsız olsa da her türlü ihbarın üzerine gitmekteyiz. Şu anda çember çok daraldı. Yer altı görüntüleme cihazlarına kadar Jandarma Genel Komutanlığı tarafından imkanları kullanılıyor. Merak etmeyin, isteğimiz bu kızımıza niyetimiz sağ salim ulaşmaktır. Çok kısa bir süre kaldığını değerlendiriyorum. Çok kısa bir sürede inşallah Narin'imizin müjdesini burada vermek isterim. Elimizde deliller, ifadeler var. Saat saat değil, dakika dakika Narin'in köydeki hareket ve faaliyetlerini kayıt altına aldık. Bu deliller üzerine gidiyoruz, sonuca çok yaklaştık. İnşallah yakın zamanda sonucunu alacağız."

BAKAN TUNÇ: 1 KİŞİ GÖZALTINDA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuyla ilgili yeni bir açıklama yaptı.

1 kişinin gözaltında olduğunu belirten Tunç şunları kaydetti:

"Diyarbakır’ın merkeze bağlı Tavşantepe mahallesinde 8 yaşındaki Narin Güran evladımızın kaybolmasıyla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma çok yönlü şekilde sürdürülmektedir.

Soruşturma kapsamında şu anda 1 kişi gözaltındadır.

Olayın açıklığa kavuşturulması için her ayrıntı dikkatle incelenmekte olup, titizlikle sürdürülen soruşturmada ifade alma işlemleri de devam etmektedir. Temennimiz Narin evladımızın bir an önce sağ salim şekilde bulunmasıdır."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN