6 Şubat depremini bilen araştırmacı gece yarısı uyardı! O iki ili işaret etti: Önümüzdeki birkaç gün dikkat edin

6 Şubat depremini bilen araştırmacı gece yarısı uyardı! O iki ili işaret etti: Önümüzdeki birkaç gün dikkat edin

6 Şubat'ta meydana gelen depremi nokta atışı bir şekilde tahmin eden deprem bilimci bu kez de o şehirleri işaret etti. Deprem tahminleri ile bilinen Frank Hoogerbeets’ten gece yarısı uyarısı geldi. Önümüzdeki birkaç gün herkes tetikte olacak.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen büyük Türkiye depreminin ardından yaptığı tahminlerle dikkat çeken Frank Hoogerbeets, bu kez de Türkiye'nin o illerini işaret etti. 18 Nisan 2024 tarihinde Tokat'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremi saatler öncesinde tahmin eden Frank Hoogerbeets’ten korkutan gece yarısı uyarısı geldi. Avustralya'nın araştırmacı herkes tetikte olsun diyerek o illeri işaret etti.

DEPREM KAHİNİNDEN YENİ TAHMİN

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen büyük depremi 3 gün öncesinde bildiren Frank Hoogerbeets, o günden bu yana yaptığı tahminlerle sık sık adından söz ettiriyor. Er ya da geç bu bölgelerde 7,5 büyüklüğünde deprem olacak şeklinde tweet attıktan sonra bu tweetini onaylar niteliğinde bir deprem meydana gelirken 18 Nisan 2024 tarihinde Tokat'ta gerçekleşen depremi de önceden açıkladı.

6 Şubat depremini tahmin eden Hoogerbeets, Tokat ve Hatay'ı uyardı

18 Nisan 2024 saat 01.39'da “Bugün Batı ve Orta Türkiye'de orta şiddette sarsıntı var. Önümüzdeki birkaç gün içinde daha güçlü sarsıntılar yaşanabilir” sözleriyle herkese uyaran Hoogerbeets’in uyarısından 16 saat 32 dakika sonra saat 18.00 11.00'de Tokat'ta Sulusaray merkezli 5.6 şiddetinde bir deprem meydana geldi.

TOKAT VE HATAY'I UYARDI

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Hoogerbeets, bu kez de Tokat ve Hatay bölgeleri için uyarıda bulunduğu. Hoogerbeets, "İşaretli gölgeler yaklaşık değerdir” diyerek takipçilerini uyaran deprem kahini herkese tedirgin etti.

BİLİM İNSANLARINDAN TEPKİ ALIYOR

Deprem tahminleri ile sık sık adından söz ettiren Frank Hoogerbeets, bilim insanları tarafından da sık sık eleştiriliyor. Kullandığı yöntemlerin bilimsel olmadığı belirtilirken geçmişte yaptığı bazı doğru tahminlerin kamuoyunda büyük ilgi ve tartışmaya neden olmasının yeni tahminleri de beraberinde getirdiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN