6 kişilik ekip denetime gitti: 30 kişi saldırdı!

6 kişilik ekip denetime gitti: 30 kişi saldırdı!

Şırnak'ta 6 kişilik ekip, Şırnak'ta kaçak elektrik kontrolü yapmaya çalıştığı sırada 30 kişilik grubun saldırısına uğradı. 1 çalışanının darbedildiği olayla tutuklamalar var.

Dicle Elektrik Şırnak İl Müdürlüğüne bağlı 6 kişilik ekiplerinin kablo test cihazı ile kaçak elektrik kullanımını kontrol etmek için Yafes Mahallesi'ndeki Çam Sokak'ta başlattığı çalışma bir grup mahalleli tarafından engellenmeye çalışıldı. Şirketten yapılan açıklamada, yaklaşık 30 kişinin ekibe saldırdığı ileri sürülerek, alnına darbe alan Dicle Elektrik çalışanı M.F.Y.'nin Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı, alnına 7 dikiş atıldığı belirtildi.

3 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Saldırının ardından polis ekiplerinin 3 şüpheliyi gözaltına aldığı ifade edilen açıklamada, işlemlerin ardından adli makamlara sevk edilen zanlılardan 2'sinin tutuklandığı, 1'inin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Dicle Elektrik Şırnak İl Müdürü Rıdvan Çatır, abonelerin daha kaliteli ve kesintisiz enerji alabilmesi için sadece Şırnak'ta 5 milyar liranın üzerinde yatırım yaptıklarını ifade etti.

'EKİPLERİMİZ TEHDİT ALTINDA'

'Saldırılar kabul edilemez' diyen Çatır, kabloların kaçak kullanım için tahrip edildiğini belirterek kamu malına zarar verildiğini söyledi. Ayrıca tahrip edilen kablolardan elektrik akımının toprağa geçmesi sebebiyle üçüncü şahıslara zarar verme riski de olduğunu ifade eden Çatır "Sokaktaki vatandaş da ekiplerimiz de bu nedenle tehdit altında. Bu kişileri, herkes için can ve mal güvenliği açısından ciddi bir sorun haline gelen kaçak elektrik kullanmaktan vazgeçmeye çağırıyorum." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN