5. sınıf ve 8. sınıflarda o ders kaldırılıyor mu? En zor dersti

5. sınıf ve 8. sınıflarda o ders kaldırılıyor mu? En zor dersti

İlköğretim Matematik Öğretmenlerini Zor Günler Bekliyor: İşte Karşılaşacakları Zorluklar

Bir zamanlar en yüksek kontenjanlarla atanan ve en düşük puanlarla yerleşen ilköğretim matematik öğretmenleri, 2023-2024 eğitim öğretim yılında yapılan düzenlemelerle zor günler geçirecek gibi görünüyor. Peki, bu öğretmenleri bekleyen zorluklar nelerdir?

Seçmeli Ders Düzenlemeleri ve Etkileri

2023-2024 eğitim öğretim yılı için seçmeli derslerle ilgili yapılan düzenlemeler, ilköğretim matematik öğretmenlerinin norm kadrolarını ciddi şekilde etkiledi. Özellikle 5. ve 8. sınıflarda yapılan değişiklikler, bu sınıflarda okutulan seçmeli matematik derslerinin kaldırılmasına yol açtı. Bu düzenlemeler, matematik öğretmenlerinin ders yükünü azaltarak norm kadrolarının düşmesine neden oldu.

Atama Kontenjanlarında Büyük Düşüş

Matematik öğretmenlerinin okutacağı seçmeli derslerin kaldırılmasının ardından, 2024 yılında yapılacak öğretmen atamaları için belirlenen kontenjanlarda büyük bir düşüş yaşandı. Önceki yıllarda 2000’li sayılarda olan atama kontenjanları, bu yıl yayımlanan kılavuzda sadece 174 olarak belirlendi.

Norm Fazlası Öğretmenler ve Tayin Süreci

Bu durum, okullardaki mevcut ilköğretim matematik öğretmenlerini de olumsuz etkileyecek. Norm kadro düzenlemeleri sonucunda birçok matematik öğretmeni norm fazlası durumuna düşebilir. Özellikle Ekim ayında yapılacak norm düzenlemeleri sonrasında, çok sayıda matematik öğretmeninin norm fazlası olma riski bulunuyor.

Norm fazlası olan öğretmenler, öncelikle il içi tayinlerle kendilerine yeni kadro bulmaya çalışacaklar. Eğer bu süreçte il içinde uygun bir kadro bulunamazsa, öğretmenler il dışı tayinlerle norm kadro arayışına girecekler. Norm fazlası olma durumunda ise hizmet yılı yerine hizmet puanı dikkate alınacak.

Bu düzenlemeler ve değişiklikler, ilköğretim matematik öğretmenlerini zorlu bir sürece sokacak gibi görünüyor. Öğretmenlerin bu dönemde karşılaşacakları zorluklara karşı hazırlıklı olmaları ve alternatif çözümler üretmeleri gerekecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN