5. sınıf öğretmenleri için karar: Öğrencilere bu yapılacak

5. sınıf öğretmenleri için karar: Öğrencilere bu yapılacak

2024-2025 Eğitim Yılında Beşinci Sınıf Öğrencilerini Bekleyen Yenilikler. Öğretmenlere yeni görev

Yeni eğitim öğretim yılı, hem öğrenciler hem de öğretmenler için artan sorumluluklarla birlikte geliyor. Özellikle beşinci sınıf öğretmenleri için bu dönem oldukça önemli görevler içeriyor. İşte bu sürecin ayrıntıları…

2024-2025 eğitim öğretim yılında ortaokulun beşinci sınıflarında görev yapacak öğretmenler, diğer kademelere göre daha kritik bir rol üstlenecekler. Peki, bu durum neden bu kadar önemli?

Beşinci Sınıf Öğretmenlerinin Yeni Eğitim Yılındaki Rolü

İlkokulu tamamlayarak ortaokula adım atan öğrenciler, daha rahat ve düşük tempolu bir eğitim hayatından, sınavlar ve kurallarla dolu bir öğrenim dönemine geçiş yapacaklar. Bu geçiş sürecinde beşinci sınıf öğretmenlerinin rehberliği büyük bir öneme sahip.

2024-2025 eğitim öğretim yılında, özellikle beşinci sınıf şube rehber öğretmenleri ve okul rehber öğretmenleri, 9 Eylül’den itibaren öğrencilere ortaokulda uygulanan ancak ilkokulda bulunmayan sınıf geçme ve kalma durumları ile sınavlar hakkında bilgi verecekler.

Sınıfta Kalma Durumu Nasıl İşleyecek?

İlkokulda, öğrencilerin velilerinin onayı olmadan sınıfta kalmaları mümkün değildi. Ancak ortaokulda, yıl sonunda yapılacak olan sene sonu şube öğretmenler kurulu toplantısında, öğrencinin dersine giren tüm öğretmenler bir araya gelerek, öğrencinin en az bir dersten başarısız olması durumunda sınıf geçip geçmeyeceği konusunda oylama yapacaklar.

Velilerin Bilgilendirilmesi

Bu kurallar hakkında velilerin de bilgilendirilmesi büyük önem taşıyor. Okul yöneticileri ve öğretmenler, bu konular hakkında velilerle bir toplantı düzenlemelidir. Bu toplantılar, okulların açılmasından hemen sonra yapılırsa, okul-aile işbirliği güçlenecek ve birlikte hareket edilmesi gereken konular hakkında fikir alışverişi sağlanacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN