40 yıl sonra altın madalya kazanamadık: Olimpiyatları 8 madalyayla tamamladık

40 yıl sonra altın madalya kazanamadık: Olimpiyatları 8 madalyayla tamamladık

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nı 3 gümüş ve 5 bronz madalya ile tamamladık. 1984 Los Angeles Olimpiyatları'ndan bu yana tarihte ilk kez bir olimpiyattan altın madalya kazanamadan döndük. Madalya kazanan 84 ülke arasında 64'üncü sırada yer aldık.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları, kapanış törenin ardından bugün sona eriyor. Olimpiyatları 3 gümüş ve 5 bronz madalya ile tamamladık. 1984 Los Angeles Olimpiyatları'ndan sonra ilk kez bir olimpiyattan altın madalya kazanamadan döndük.

EN BAŞARISIZ İKİNCİ OLİMPİYAT

1984'ten sonra en başarısız Olimpiyat Oyunları'nı geçirdik. Türkiye bir önceki Olimpiyatı (Tokyo 2020) 2 altın, 2 gümüş ve 9 bronz madalyayla tamamlamıştı. Tokyo'da madalya sıralamasında 20'inci olmuştuk.

84 ÜLKE ARASINDA 64'ÜNCÜ OLDUK

Türkiye, Paris'te madalya kazanan 84 ülke arasında 64'üncü sırayı aldı. Olimpiyat Oyunları'na toplam 205 ülke katıldı.

TOPLAM MADALYA 112'YE ÇIKTI

İlk kez Londra 1908'de temsil edilen Türkiye, Paris Olimpiyatları'na kadar 41 altın, 27 gümüş ve 36 bronz madalya toplamıştı. Türkiye bu Olimpiyatlar'da aldığı 8 madalya ile Olimpiyat tarihinde kazandığı madalya sayısını 112'ye çıkardı.

KADINLAR BOKSTA 2 GÜMÜŞ 1 BRONZ MADALYA

Türkiye, kadınlar boksta 2 gümüş, 1 bronz madalya kazandı. Hatice Akbaş ve Buse Naz Çakıroğlu final maçlarında kaybederek gümüş madalya, Esra Yıldız Kahraman ise üçüncülük maçını kazanarak bronz madalya aldı.

ATICILIKTA İLK KEZ GÜMÜŞ MADALYA

Atıcılık branşında Şevval İlayda Tarhan ve Yusuf Dikeç'ten oluşan karma 10 metre havalı tabanca takımı yarı finalde Sırbistan'a yenilerek gümüş madalya kazandı. Bu madalya atıcılıkta olimpiyat tarihimizin ilk madalyası oldu.

OKÇULUKTA BRONZ MADALYA

Son Olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz, Paris Olimpiyatları'nı bronz madalyayla tamamladı. Mete Gazoz, Ulaş Berkim Tümer ve Abdullah Yıldırmış'tan oluşan erkekler okçuluk takımı bronz madalya aldı.

GÜREŞTE 2 BRONZ

Olimpiyat Oyunları tarihinde en başarılı olduğumuz spor branşı güreşte bu sene iki bronz madalya kazandık. Kadınlar 68 kilogramda Buse Naz Çavuşoğlu, erkekler 125 kilogramda Taha Akgül bronz madalya aldı. Taekwondo branşında Nafia Kuş Aydın kadınlar 67 kilogramda bronz madalya kazandı.

FİLENİN SULTANLARI 4'ÜNCÜ OLDU

Filenin Sultanları tarihinde ilk defa yarı finale kaldığı olimpiyatlarda yarı finalde İtalya'ya ve üçüncülük maçında Brezilya'ya yenilerek dördüncü oldu.

TUNÇELLİ'DEN REKOR

Yüzme branşında Türkiye'yi Olimpiyat Oyunları tarihinde ilk kez finalde temsil eden 16 yaşındaki atlet Kuzey Tunçelli, 14.41.22'lik derecesiyle 5'inci oldu ve "Dünya gençler rekoru"nu kırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (21)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
21 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN