25 ilde aranan 'binbir surat' yakayı ele verdi: Hak ettikleri için dolandırıyorum

Denizli'de sesini değiştirerek kendini önce "sekreter" sonra "turizmci" son olarak "tatlıcı" olarak tanıtarak insanları dolandıran ve hakkında 25 ilden 35 adet yakalama kararı bulunan Murat Ç. son işinde yakayı ele verdi. Gazetecilerin "Neden dolandırdınız?" sorusuna "Hak ettikleri için dolandırıyorum" yanıtını veren Murat Ç. ile yardımcısı İsmail Y. tutuklandı.

Denizli’nin Pamukkale ilçesi Gözler Mahallesi’nde bulunan bir restoran işletmesini telefonla arayarak kendisini "turizmci" olarak tanıtan Murat Ç. (51), onlarca kişilik turist kafilesi getireceğini belirterek rezervasyon yaptırdı. Aynı yöntemle birçok restoranı arayan sözde turizmci Murat Ç., turist kafilesinin yalnızca Gaziantep baklavası yediğini belirterek tatlıların Gaziantep’ten getirilmesi gerektiğini söyledi.

ÖNCE TURİZMCİ SONRA TATLICI OLDU

Restoran sahibine, sürekli sipariş verdikleri sözde Gaziantep baklavacısının numarasını verdi. Telefonu açan Murat Ç., bu kez de kendisini "tatlıcı" olarak tanıtarak 59 bin liralık sipariş aldı. Parayı peşin ödeyen işletme sahibi H.A., rezervasyon günü geldiğinde ne turist kafilesi ne de tatlılar gelmeyince dolandırıldığını anladı ve jandarmaya ihbarda bulundu.

SESİNİ DEĞİŞTİRİP ROLDEN ROLE GİRDİ

İhbar üzerine harekete geçen Denizli İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. JASAT ve Pamukkale İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen soruşturmada, Murat Ç.’nin ses değiştirme yeteneğine sahip olduğu ve bu yöntemle işletmelere kendini önce "sekreter", sonra "turizm patronu" ve son olarak ise "tatlıcı" olarak tanıttığı belirlendi.

9614811.jpg
Murat Ç

DOLANDIRICIDAN PİŞKİN SÖZLER

İzmir'de olduğu tespit edilen Murat Ç., JASAT timleri tarafından düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Dolandırdığı mağdurlardan gelen paraların yattığı banka hesabının sahibi, 18 suç kaydı bulunan İsmail Y. (25) de yakalandı. 24 saat içerisinde İzmir’de yakalanan 2 şüpheli Denizli’ye getirildi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Murat Ç., "Neden dolandırdınız?" sorusuna "Hak ettikleri için dolandırıyorum" cevabını verdi.

9614813.jpg
İsmail Y.

25 İLDE ARANIYORDU

Yapılan sorgulamalarda Murat Ç.’nin Kars, Kütahya, Sakarya, Samsun, İzmir, Mersin, Tokat, Edirne, Konya, Çanakkale, Hatay, Trabzon, Şanlıurfa, Bolu, Afyonkarahisar, Kırklareli, Bursa, Ordu, Kayseri, Sivas, Balıkesir, Antalya, Kocaeli, Isparta ve Bingöl olmak üzere 25 ilden aynı dolandırıcılık yöntemi ile 35 adet yakalama kararı olduğu, 40 ilde karıştığı 97 adette suç kaydı olduğu belirlendi.

Ayrıca Murat Ç.’nin daha önce Diyarbakır merkezli düzenlenen ‘Alo Tatil Operasyonu’nda da örgüt lideri olduğu ve yakalandığı öğrenildi.

Adliyeye sevk edilen Murat Ç. ve İsmail Y., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN