106 yıllık iş yerinde 65 yıldır bu mesleği yapıyor! Dedesinden devraldığı mirasla ağızları tatlandırmaya devam ediyor

106 yıllık iş yerinde 65 yıldır bu mesleği yapıyor! Dedesinden devraldığı mirasla ağızları tatlandırmaya devam ediyor

Kütahya’nın ünlü şekercisi Aladdin Özekmekçi, dedesinden devraldığı tarihi iş yerinde 65 yıldır şekercilik yapıyor. Bu uzun yıllar içinde hem mesleği hem de müşterileriyle unutulmaz anılara imza atan Özekmekçi, bugüne kadar sayısız tatlı anıya şeker koydu.

Kütahya'nın Balıklı Mahallesi'nde, 106 yıllık tarihe sahip olan bir şekerci dükkanında, Aladdin Özekmekçi tam 65 yıldır dedesinin mirasını yaşatıyor. 77 yaşındaki şekerci, üçüncü kuşak olarak devam ettiği bu mesleği, yaşam tarzı haline getirerek, insanları tatlandırmaya devam ediyor.

yeni-proje-10.jpg

TARİHİ İŞ YERİNDE YÜZYILI AŞKIN BİR GELENEK

Kütahya'nın Balıklı Mahallesi Tarihi Pekmez Pazarı Caddesi’nde bulunan, 106 yıllık geçmişe sahip şekerci dükkanında, Aladdin Özekmekçi tam 65 yıldır mesleğini sürdürüyor. Dedesi İsmail Özekmekçi tarafından kurulan iş yeri, aile geleneği olarak üçüncü kuşakla devam ediyor. Aladdin Özekmekçi, 77 yaşında olmasına rağmen bu mesleği yaşam tarzı haline getirmiş ve her geçen yıl daha çok sevmiş. "Şekercilik çok güzel bir meslek. İnsanların ağızlarını tatlandırmak büyük bir mutluluk" diyor.

yeni-proje-9.jpg

ÇOCUKLUK YILLARINI ŞEKERCİ DÜKKANINDA GEÇİRDİ

Aladdin Özekmekçi, çocukluğundan bu yana şekercilikle iç içe olduğunu belirtiyor. "Ailem ilkokul kaydımı, evime yakın olan okul yerine, dükkanımıza yakın olan okula yaptırmıştı. Bu nedenle çocukluk yıllarımı okulda değil, dükkanda geçirdim" diyor. 25 metre mesafede okul olan dükkana teneffüslerde koşarak gidip, şeker imalatı yapıyordu. Hatta ders zili çaldığında, hemen sınıfa dönmek zorunda kalıyordu.

Özekmekçi, ilkokuldan sonra tamamen şekerciliğe yöneldi ve mesleğe olan bağlılığı her geçen yıl arttı. Ortaokuldan mezun olduktan sonra dedesi ve babasının izinden giderek bu işe adım attı. 65 yıldır aynı dükkanın kapılarını müşterilerine açan Aladdin Özekmekçi, sadece vatani görevini yapmak için 2 yıl boyunca işinden uzak kaldı.

MESLEK, BİR YAŞAM TARZI HALİNE GELDİ

Aladdin Özekmekçi, "Şekerlerin arasında 65 yılımı geçirdim. İnsanların tatlarını güzelleştirmek çok özel bir duygu" diyor. Kütahya’nın her yerinden müşterileri olduğunu belirten Özekmekçi, dükkanına gelen her müşteriye ikramda bulunduğunu söylüyor. “Yıllar önce bir kadın müşterimizin nikah şekerini yapmıştık. Aradan yıllar geçti ve o kadının torununa da nikah şekerini hazırlamak nasip oldu. Bu durumu öğrenince çok duygulandım,” diye anlatıyor.

yeni-proje-8.jpg

AİLE GELENEĞİ VE ŞEKERCİLİĞİN EVRİMİ

Özekmekçi, mesleğine başladığı yıllarda şeker çeşitliliğinin çok az olduğunu belirtiyor. "O zamanlar ambalajlı şekerler yalnızca 4-5 çeşit vardı. Bugün ise binlerce farklı şeker çeşidi var," diyor. Bu süreç, şekerciliğin evrimini ve zamanla nasıl değiştiğini gözler önüne seriyor. Ancak Aladdin Özekmekçi, dede ve babasının izinden gitmeyi, geleneksel yöntemlerle ürettikleri şekerleri satmayı sürdürüyor.

GELENEĞİ YAŞATARAK TATLI ANILAR BİRİKTİRİYOR

Şekerciliğin sadece bir meslek olmadığını belirten Aladdin Özekmekçi, işinin her geçen gün daha değerli hale geldiğini vurguluyor. "Dükkanımda hem şekerler var hem de anılar birikiyor. Her müşteriyle yeni bir hikaye yazıyorum," diyor. İnsanların tatlı anılarına şekerle dokunmak, onun için büyük bir anlam taşıyor. Kütahya’nın en köklü iş yerlerinden birinde, tatlandırıcı bir meslekle 65 yılını geçiren Aladdin Özekmekçi, bugüne kadar hiç ara vermeden şeker üretip, satmayı sürdürüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN