1 milyonu yola çıktı geliyor! O ilimize akın edecekler, tasını tarağını alan yola düştü

1 milyonu yola çıktı geliyor! O ilimize akın edecekler, tasını tarağını alan yola düştü

1 milyonu yola çıktı, ülkemize geliyor! O ilimize akın akın ziyaret edecekler! Tasını tarağını alan yollara düştü...

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, Antalya’da 24 Eylül itibarıyla turist sayısının 13,5 milyonu geçtiğini belirtti. Bu rakam, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 8'lik bir artışa işaret ediyor. Kavaloğlu, "Zor başlayan bir dönemi yine iyi bir şekilde atlatıyoruz diyebiliriz. Yine Ruslar birinci, Almanlar ikinci, İngilizler üçüncü, Polonya dördüncü sırada" dedi.

FTI İFLASI TURİZMDE DARBE YARATTI

Alman tur operatörü FTI iflas etti! Kriz masası kuruldu - Ekonomi Haberleri

Kavaloğlu, FTI'nin iflasının özellikle Alman turistlerin gelişini etkilediğini vurguladı. FTI'nin Türkiye’ye 1 milyon turist getirdiğini ve iflas ettiği tarihte yalnızca Antalya’ya satılmış 370 bin rezervasyon bulunduğunu belirtti. Kavoğlu, "Almanların özellikle FTI'ın iflasıyla birlikte ve Avrupa Futbol Şampiyonası'nın Almanya'da yapılması sebebiyle haziranın ikinci yarısı, temmuzun ikinci yarısı arasındaki bir dönemde Almanların gelişlerinde azalma oldu. FTI, Türkiye'ye 1 milyon turist getiriyordu. 3 Haziran'da iflas ettiğinde sadece Antalya'ya satılmış 370 bin kişilik rezervasyonu vardı. Almanya'daki sigorta şirketi biraz ağırdan aldığı için açıkçası temmuz ayının üçüncü haftası itibarıyla paraları geri ödemeye başladı. Ve bu anlamda 370 bin kişinin tamamı tercihen Antalya'ya gelemedi" diye konuştu.

EYLÜL VE EKİM’DE ALMAN TURİST ARTIŞI BEKLENİYOR

Antalyada 8 milyon turist sayısı aşıldı - Son Dakika Ekonomi Haberleri

Sigorta şirketlerinin geri ödemelere başlamasıyla birlikte, eylül ve ekim aylarında rezervasyonlarda artış görüldü. Kavaloğlu, bu iki ayda Antalya'ya 1 milyonun üzerinde Alman turist beklediklerini söyledi. Ayrıca, ekim ayında hem hava şartlarının uygun olması hem de Avrupa’daki tatil dönemlerinin çakışması sayesinde Antalya'nın güzel bir sezon kapanışı yapacağını dile getirdi.

SEZON KASIM VE ARALIK AYLARINA KADAR SÜRECEK

Antalya’ya her kıtadan misafir geliyor: Turist sayısı 6 milyonu geçti

Kavaloğlu, iklim şartları elverişli olduğu sürece kasım ve aralık aylarında da Antalya’nın cazip bir destinasyon olarak kalacağını belirtti. Özellikle Avrupa ve Rusya’daki tur operatörlerinin uçak kapasitelerini artırmaya devam etmeleri, turizm sezonunun uzamasına katkı sağlıyor. Bu doğrultuda, kış ayları için de umutlandıklarını söyleyen Kavaloğlu, FTI'nin kış sezonunda yaptığı operasyonların yerini doldurmayı hedeflediklerini ekledi.

YERLİ TURİST PAZARINDA ERKEN REZERVASYON TALEBİ YÜKSEK

Antalya'ya gelen turist sayısı 9 milyonu geçti - Son Dakika Gündem Haberleri

Kavaloğlu, 2025 yılı için erken rezervasyon taleplerine de dikkat çekerek, yerli pazarın da erken rezervasyona yöneldiğini ifade etti. Otellerin ekim ayı itibarıyla 2025 yılı Türk Lirası fiyatlarını açıklayacağını belirten Kavaloğlu, erken rezervasyon yapan tüketicilerin en uygun fiyatlarla tatil yapma avantajına sahip olacağını söyledi. 2024 yılında erken rezervasyon yaparak avantaj elde eden tatilcilerin bu eğilimi sürdürmesi bekleniyor.

YÜKSEK SEZON HALA DEVAM EDİYOR

Antalya turizmde bir rekor daha kırdı

Bir otelin genel müdürü İsmail Çağlar ise yüksek sezonun henüz bitmediğini ve otellerin hâlâ yoğun olduğunu belirtti. Özellikle kasım ayına kadar sezonun devam edeceğini öngören Çağlar, ekim ayında İngiliz turistlerin artış göstereceğini ifade etti. Şu an için Rus ve Alman turistlerin birinci sırada yer aldığını, İngiliz turistlerin ise bu ülkeleri takip ettiğini söyledi.

Çağlar, 2025 yılı turizm sezonunun da olumlu geçeceğini belirterek, son iki yılda yaşanan fiyat artışlarının bu yıl daha stabil hale gelmesini beklediklerini ifade etti. Antalya'nın iklim şartlarının turizme elverişli olduğunu ve 2025 yılı için umut verici bir sezon beklediklerini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN