1.5 milyonluk kredi desteği geliyor! Faiz ve komisyon yok: Son tarih 31 Ağustos

1.5 milyonluk kredi desteği geliyor! Faiz ve komisyon yok: Son tarih 31 Ağustos

1.5 milyon liralık kredi desteği geliyor! Faiz yok, komisyon yok! Son başvuru tarihi 31 Ağustos! Başvurular başladı bile...

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Türkiye’nin stratejik öncelikleri doğrultusunda belirlenen sektörler ve yeni kurulan işletmelere yönelik desteklerini sürdürüyor. KOSGEB’in Girişimci Destek Programı İş Geliştirme Desteği 2024 yılı 2. Çağrı başvuruları 1 Ağustos itibarıyla başlamış olup, 30 Ağustos’a kadar devam edecek.

1.5 MİLYON TL DESTEK İMKANI

SGK toplu para ödemesi yapıyor: Başvuran alıyor! 6 bin TL... - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Girişimcilere sunulan destek kapsamında, 1.5 milyon TL üst limitine kadar geri ödemeli destek sağlanıyor. Bu destek, yüzde 80 oranında destekle geri ödemeli olarak sunulacak. Girişimcilerin genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derecede şehit yakını olması durumunda, destek üst limitine 150 bin TL ekleniyor.

DESTEK KAPSAMI VE KULLANIM ALANLARI

KOSGEB’in sunduğu destek, işletmelerin çeşitli giderlerini kapsıyor. Personel giderleri, makine-teçhizat, kalıp giderleri, yazılım giderleri, eğitim, danışmanlık, belgelendirme, test ve analiz, pazarlama, tasarım ve sınai mülkiyet hakları gibi hizmet alımı giderlerine destek sağlanıyor. Ayrıca, NACE Rev. 2 kodlarına göre "İmalat, telekomünikasyon, bilgisayar programlama, danışmanlık ve ilgili faaliyetler, bilgi hizmet faaliyetleri, bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetleri" sektörlerinde faaliyet gösteren işletmeler bu destekten yararlanabiliyor.

GERİ ÖDEMELİ DESTEK ŞARTLARI

Tarımsal destekleme ödemesi hesaplara aktarıldı | Ekonomi

Geri ödemeli destekler için herhangi bir faiz ve komisyon uygulanmayacak. İşletmeler, geri ödemelerini 36 aylık program süresi sonunda başlatacaklar. Destek süresi boyunca satın alınan makine, teçhizat, kalıp ve yazılımlar, satılmamalı, kiralanmamalı veya devredilmemeli. Bu ürünlerin asgari teknik özelliklere sahip olması gerekiyor.

İŞ KURMA DESTEĞİ

Yeni kurulan işletmeler için 10 bin TL gerçek kişi işletmeleri ve 20 bin TL sermaye şirketlerine yönelik kuruluş desteği sağlanıyor. Girişimcinin genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derecede şehit yakını olması durumunda, kuruluş desteğine 10 bin TL ekleniyor. İşletme, vergi mükellefiyetinin devam etmesi şartıyla, iş kurma desteği başlangıç tarihinden itibaren, birinci yıl birinci dönem, ikinci yıl ikinci dönem ve üçüncü yıl üçüncü dönem olmak üzere, her dönem için 1 aylık brüt asgari ücret kadar destek alabilecek.

BAŞVURU ŞARTLARI

Çiftçilerin Dikkatine! Tarım Bakanlığı Cuma Günü Ödeme Yapacağı Destekleri Açıkladı

Girişimcinin başvuruda bulunduğu işletmedeki kurucu ortaklık payının en az yüzde 50 olması gerekiyor. Destek programı süresince ortaklık payının yüzde 50'nin altında kalmaması şartıyla başvurular kabul ediliyor. Ayrıca, işletmenin kuruluş tarihinden itibaren bir yıl içinde desteğe başvurulması ve daha önce girişimcilik desteklerinden yararlanan girişimcilerin yeniden başvuru yapamaması gerekiyor.

KOSGEB’in sunduğu bu destek programı, girişimcilerin işlerini büyütmelerine ve sürdürülebilirliklerini sağlamalarına büyük katkı sağlayacak. Başvurular, belirtilen tarihler arasında kabul edilecek ve girişimciler, 1.5 milyon TL’ye kadar destekten faydalanabilecekler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN