Devlet memur olmak için kamu kurumlarının iş ilanlarını yakından takip eden vatandaşlar, Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan (GİB) gelen hizmetli personel alımı haberiyle hazırlıklara başladı. Başvuruların sadece internetten yapılacağını belirtelim. İşte, GİB personel alımı başvuru sayfası...
Gelir İdaresi Başkanlığı 196 personel alımı ile pek çok ilde istihdam gerçekleştirecek. 22'si merkezde istihdam edilmek üzere 174 adeti farklı illerde istihdam edilecek olan Gelir İdaresi personel alımı, belirli şartları karşılayan vatandaşlar için başvuruya açık olacak.
GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI NE ZAMAN?
Gelir İdaresi Başkanlığı hizmetli alımı başvuruları 1 Mart 2021 günü başladı ve 10 Mart 2021 Çarşamba günü saat 17.30'da sona erecek.
Başvurular sadece sinav.gib.gov.tr adresindeki 'Online Sınav Sistemi'nden yapılacak. Adaylar, sistemde yer alan sınav başvuru formunu elektronik ortamda doldurarak başvurularını tamamlayacak.
GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI İŞ İLANI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
Kurumdan yapılan açıklamada, personel alımı ilanına ilişkin şöyle denildi:
"Başkanlığımız merkez ve taşra teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4. maddesinin (B) fıkrasına göre istihdam edilmek üzere, 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan 'Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar'ın Ek 2. maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi gereğince, yapılacak sözlü sınav esas alınmak suretiyle, aşağıda belirtilen görev yerlerine Destek Personeli (Hizmetli) pozisyonunda toplam 196 (yüz doksan altı) sözleşmeli personel alınacaktır."
Sözlü sınava katılma şartlarını taşıyan ve usulüne uygun olarak başvuranların; tercih ettiği görev yeri pozisyon sayısının 2 (iki) katından fazla olması halinde, tercih ettikleri görev yeri dikkate alınarak, KPSS puan türünden en yüksek puan almış olan adaydan başlamak üzere 2 (iki) katı aday sözlü sınava çağrılacaktır. KPSS puan türünden eşit puan almış olmaları nedeniyle son sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde ise bu adayların tümü sınava çağrılacaktır.
GİB PERSONEL ALIMI BAŞVURU EKRANI
GİB SINAVI NE ZAMAN?
* Sözlü sınav 29 Mart-2 Nisan 2021 tarihleri arasında Ankara'da yapılacaktır.
* Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların isimleri ile söz konusu adayların nerede sınava gireceklerine ilişkin listeler, sözlü sınav tarihinden en az 10 gün önce Başkanlığımız internet sitesinde www.gib.gov.tr ilan edilecektir. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.
SINAV BAŞVURU ŞARTLARI
* 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak,
* 01.01.2021 tarihi itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak (01/01/1986 tarih ve sonraki doğumlular başvurabilecektir.),
* Ortaöğretim kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak,
* ÖSYM tarafından 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS Ortaöğretim) katılmış ve KPSS-P94 puan türünden en az 70 puan almış olmak,
* Süresi içinde başvuru yapmış olmak.
GİB SINAVINA NASIL BAŞVURULUR?
* Başvurular, 1 Mart 2021 Pazartesi günü başlayıp, 10 Mart 2021 Çarşamba günü saat 17.30'da sona erecektir.
* Başvurular, adayların sinav.gib.gov.tr adresindeki 'Online Sınav Sistemi'ne kayıt olarak, sistemde yer alan sınav başvuru formunu elektronik ortamda doldurmaları suretiyle yapılacaktır. Başvuru formunun doldurulmasına ilişkin açıklamalar internet sitesinde yer almaktadır.
* Adaylar ilanda belirtilen yerlerden en fazla 5 (beş) yer için tercihte bulunabilirler.
* Adayların elektronik ortamda meydana gelebilecek veya oluşabilecek diğer aksaklıkları göz önüne alarak, başvurularını son güne bırakmamaları uygun olacaktır.
SINAV ŞEKLİ VE KONULARI
* Sınav sözlü olmak üzere tek aşamalıdır.
* Sözlü sınav konuları; genel yetenek, genel kültür ile istihdam edileceği alana ilişkin mesleki konulardan oluşur.
GİB SINAV DEĞERLENDİRMESİ
* Sözlü sınav, adayların;
a) Sözlü sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi,
b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,
c) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,
ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,
yönlerinden değerlendirilerek, ayrı ayrı puan verilmek suretiyle gerçekleştirilir.
* Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, yukarıda sayılan her bir kriter için 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alınması gerekmektedir. Verilen bu puanların aritmetik ortalaması sözlü sınav puanını teşkil eder.
* Sözlü sınav puanı en yüksek olan adaydan başlanmak suretiyle sınav duyurusunda belirtilen pozisyon sayısı kadar başarılı aday belirlenir.
* Başarı listesinde sıralama yapılırken, adayların sözlü sınav puanının eşit olması halinde KPSS-P94 türünden puanı yüksek olan adaya öncelik tanınacaktır.
* Sözlü sınavda 70 ve üzerinde puan almış olmak başarı listesindeki sıralamaya giremeyen adaylar için müktesep hak teşkil etmez.
* Sözlü sınava katılmaya hak kazandığı halde ilan edilen tarihte sözlü sınava katılmayan adaylar, sınava katılma hakkını kaybetmiş sayılacaktır.