Figen Yüksekdağ, PKK'ya operasyona 'işkence' dedi

Figen Yüksekdağ, PKK'ya 
operasyona 'işkence' dedi

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, PKK'lılara yapılan operasyonu özel harekat polislerinin vatandaşa kötü muamelesi gibi yansıtan görüntülere sahip çıktı. Yüksekdağ "Ben de Türk'üm, bizi utandırıyorlar" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, parti genel merkezinde Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu heyetiyle yapılan görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Yüksekdağ, geçtiğimiz günlerde "90'lara dönülüyor" propagandası için sosyal medyaya servis edilen özel harekatçıların görüntülerini eleştirdi.

Karar.com'un PKK'lı teröristelere yapılan operasyonun kaydı olduğunu ortaya koyduğu propaganda görüntülerine sahip çıkan Yüksekdağ, şöyle konuştu:

“Akla hayale gelmeyecek işkenceler uyguluyorlar Şırnak’ta, Silopi’de. Hakkari’de Türk’ün gücünü göreceksiniz diye yere yatırıp inşaat işçilerini yerlerde süründürdüler. Türk’ün adını da kirlettiler. Ben de Türk'üm; bizi utandırıyorlar, bizlerin adını kirletiyorlar. Bölgede halk yine de barış istiyor. Gidin çalışın diyorlar."

Özerklik ilanları, dayanışma!

Yüksekdağ, PKK'nın Güneydoğu'da özerklik ilan etmesini de dayanışma olarak yorumladı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümetin krizin sorumlusu olduğunu ileri sürdü. 

Yüksekdağ, AK Parti ile CHP arasında koalisyon kurulamamasının halkın sosyal, siyasi ve ekonomik yaşamını ciddi bir krizle karşı karşıya bıraktığını belirterek, "Bir tarafta siyasi krizi itekleyen, siyasi kriz ortamı yaratan diğer taraftan tüm Türkiye toplumunu ekonomik bir krizle karşı karşıya bırakan siyasi bir duruşla yüz yüzeyiz. Aylardır rafta bekletilen ve çözümü acil olan müzakere sürecinin bu dönemde buzdolabına kaldırılması bu siyasi krizi daha da içinden çıkılmaz hale getirdi. Aynı zamanda toplumumuzdaki gerilim ve çatışma unsurlarını da harekete geçirdi" şeklinde konuştu.

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN