Erdoğan'dan savcılara 'Demirtaş' çağrısı

Erdoğan'dan savcılara 'Demirtaş' çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari, ortak basın açıklaması düzenledi. Demirtaş'ın Sur'a yürüyüş çağrısını değerlendiren Erdoğan, savcılara seslendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Nijerya'da önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Demirtaş'ın sokağa çıkma çağrısıyla ilgili, "Savcıların da kendi üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekir diye düşünüyorum" dedi.
Erdoğan, Demirtaş'ın yürüyüş çağrısına ilişkin:

Erdoğan, "İkili ilişkileri bölgesel gelişmeleri görüşme fırsatı bulduk. İmzalanan anlaşmalar iki ülkenin ilişkilerini daha da ileriye taşıyacak belgelerdir.

Nijerya ile geleceği yönelik atacak adımların askeri, kültürel ve siyasi alanlardadır. Nijerya'da yapılan her menfur eylem bizim de yüreğimizi dağlıyor. 31 ocak ve 9 şubattaki insanlık dışı eylemler sebebiyle başsağlığı dileklerimi sunuyorum. Biziz üzen şey bir Müslüman olarak özellikle var.

Irak'a Suriye'ye Nijerya'ya bakıyoruz. Öldüren Allah diyor,ölen Allah diyor. Çünkü terörün dini yoktur. Terör örgütleri arasında ayrım yapılmasını kabul etmiyoruz. Teröre karşı Nijerya ile işbirliği yapmaya hazırız. Ekonomik alanda Nijerya bir sıçrama yaşıyor. 150'yi aşkın iş adamı heyeti bu ziyarette bana eşlik ediyor."

"Nijeryalı işadamlarını da Türkiye'de yatırım yapmaya davet ediyorum. Türk mütahitleri şuan dünyada ikinci sırada. Nijerya'da her türlü alt yapı üst yapı konusunda desteğe hazırız."

"Savunma sanayi alanındaki imkan ve kabiliyetlerimizi sizlerin istifadesine sunmak istiyoruz. Kardeşim Buhari'yi Türkiye'de ağırlamak istediğimi ifade etmek istiyorum." dedi.

"Bu savcılara bir davettir"

Demirtaş'ın Sur'a yürüyüş çağrısına değinen Erdoğan;

Ülkemi karıştırmaya, ülkemin huzurunu karıştırmaya kimsenin hakkı yoktur.Terör örgütüne çağrı yapmak parlamento içerisindeki milletvekilinin görevi olamaz. Güneydoğu'daki Kürt kardeşlerimin terör kokan bu davete evet diyeceğini sanmıyorum. Savcılara bu bir davettir. savcıların üzerine düşen görevini yerine gerilemelidir. Huzur operasyonundan bunlar rahatsız olmaktadır. Bölge'de huzurlu günlere döneceğiz.

"Nijerya ile çok benzer yanımız var"

Özellikle fildişi sahilinden başlayan Gana ile devam etti. En büyük Afrika ülkesi Nijerya'dayız. Birbirimize benzer yanlarımız çok. Siyasi, askeri, kültürel alanda bir çok konuda ortaklıklar olacak. Cumhurbaşkanları olarak bir yıl Türkiye'de bir yıl Nijerya'da buluşacağız. kazan kazan yöntemi ile iki ülke birbiri ile büyük adımlar atacaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN