Emniyet'ten ‘Ankara Kuşu’nun iddialarına yalanlama

Emniyet'ten ‘Ankara Kuşu’nun iddialarına yalanlama

EGM, FETÖ propagandası iddiası ile gözaltına alınan ve geçtiğimiz günlerde tahliye olan "Ankara_kusu" isimli Twitter kullanıcısının iddialarına yönelik açıklama yaptı. Açıklamada, ‘O.Y.’nin söz konusu asılsız iddia ve isnatlarıyla ilgili olarak Genel Müdürlüğümüzce adli merciler nezdinde suç duyurusunda bulunulmuştur’ denildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Twitter’dan yaptığı paylaşımlar nedeniyle gözaltına alınarak tutuklanan ve ardından tahliye edilen "Ankara_kusu" isimli kullanıcının yeni paylaşımları üzerine yaptığı açıklamada, “O.Y.’nin söz konusu asılsız iddia ve isnatlarıyla ilgili olarak Genel Müdürlüğümüzce adli merciler nezdinde suç duyurusunda bulunulmuştur" ifadelerini kullandı.

EGM yapılan açıklamada, "Sosyal medya platformu Twitter üzerinde ’@ankara_kusu1’ isimli kullanıcının, Emniyet Genel Müdürlüğüne yönelik suçlayıcı ve hedef gösterici paylaşımına istinaden kamuoyunun bilgilendirilmesine gerek duyulmuştur.

’@ankara_kusu1’ isimli Twitter hesabını yöneten O.Y., TCK 213 md. Kapsamında, 01/04/2020 tarihinde gözaltına alınmış, çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanmış ve 18/08/2020 tarihinde tahliye olmakla birlikte yargılanması devam etmektedir. Gözaltı sürecinden mahkeme sürecine kadar olan süreçte yapılan tüm iş ve işlemler hukuka uygun bir şekilde yapılmıştır. O.Y.’nin iddiaları tamamen asılsız olduğu gibi devam eden yargılamayı etkilemeye yöneliktir. O.Y.’nin söz konusu asılsız iddia ve isnatlarıyla ilgili olarak Genel Müdürlüğümüzce adli merciler nezdinde suç duyurusunda bulunulmuştur" denildi.

NE OLMUŞTU?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında “Ankara Kuşu” isimli Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar nedeni ile Yaşar, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde evine düzenlenen operasyonda yakalanarak gözaltına alınmıştı. Oktay tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

İDDİANAME DETAYLARI

Hazırlanan iddianamede, Twitter hesabından 6 Nisan 2015’de “Gülen cemaatine yakın 4 isim bağımsız olarak seçime giriyor”, 7 Şubat 2015’de “Gülen keşke dini cemaat yerine siyasi parti kursaymış” ve 3 Şubat 2015’de ise “Fetullah Gülen, gözyaşlarını tutamadı” şeklinde paylaşımlarda bulunduğunun tespit edildiği belirtilmişti.

Paylaşımların FETÖ elebaşını mağdur göstermeye çalıştığı, örgüt ile liderinin eylemlerini meşru gösterme amacı içerdiğinin belirtildiği iddianamede Yaşar'ın “Terör Örgütü Propagandası Yapmak” suçundan 1.5 yıldan 7.5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti. Yaşar hakkında açılan davada Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi yetkisizlik kararı vererek, dosyayı Kocaeli 5. Ağır Ceza Mahkemesine göndermişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN