Yurt dışından ürün almak hayal olacak! 15 gün sonra yürürlüğe giriyor: Rekor vergi alınacak

Yurt dışından ürün almak hayal olacak! 15 gün sonra yürürlüğe giriyor: Rekor vergi alınacak

Son zamanlarda oldukça popüler hale gelen yurt dışından alışveriş yapma aktivitesinin önüne büyük bir engel getiriliyor. Daha ucuza alışveriş yapma imkanı sunan bu alana vergi getirilecek. Söz konusu duruma ilişkin karar ise Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecek. İşte konuya ilişkin detaylar…

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni karara göre, yurt dışından gelen kargolar üzerinde uygulanan vergi oranlarında büyük bir artışa gidildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yürürlüğe girecek olan yeni düzenlemeye göre, AB dışı ülkelerden gelen ürünlerin vergi oranı yüzde 30'dan yüzde 60'a çıkarıldı.

yeni-proje-50-001.jpg

HIZLI KARGO ALIŞVERİŞİ SINIRLANIYOR

4458 sayılı Gümrük Kanunu'nda yapılan değişiklikle birlikte, yurt dışı hızlı kargo alışverişlerinin limiti 150 Euro’dan 30 Euro’ya düşürüldü. Bu değişiklik, özellikle düşük maliyetli ürünlerin yüksek vergilerle Türkiye’de daha pahalı hale gelmesine yol açacak.

AB ÜLKELERİNDEN GELEN ÜRÜNLERİN VERGİSİ DE ARTIYOR

AB ülkelerinden gelen ürünlerdeki vergi oranı ise yüzde 18’den yüzde 30’a yükseltildi. Bu artış, Avrupa'dan gelen ürünlerin Türkiye'de daha yüksek maliyetlerle satışa sunulmasına neden olacak.

yeni-proje-49-001.jpg

EKONOMİK YÜK ARTIYOR

Son dönemde, yurt dışından daha uygun fiyatlarla ürün satın almak isteyen vatandaşlar için bu yeni düzenleme, alışverişlerin maliyetini artıracak. Yurt dışındaki ürünlerin Türkiye’deki vergiler nedeniyle daha pahalı hale gelmesi, vatandaşların bu seçenekleri değerlendirmesini zorlaştıracak.

Yeni vergi düzenlemesi, 15 gün içinde yürürlüğe girecek ve bu süre zarfında yurtdışı alışverişi yapmak isteyenler, değişen kurallara göre hareket etmek zorunda kalacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN