Yüksek fatura derdine son! 1000 TL'ye yakın para cebinizde kalıyor! Ev bütçesine büyük katkı

Yüksek fatura derdine son! 1000 TL'ye yakın para cebinizde kalıyor! Ev bütçesine büyük katkı

Havalar soğurken vatandaşlar da kombileri açmaya başladı. Yüksek fatura derdinden muzdarip olan vatandaşlar ise tasarruf etmenin yolunu arıyor. Bu yöntemi uygulayanın cepleri değil evleri ısınacak. Faturalar neredeyse 1000 TL düşürüyor. İşte faturaları düşürme yöntemleri…

Kış ayları ile birlikte doğalgaz faturaları da vatandaşın cebini yakmaya başladı. Soğuğun çilesi bir yandan evi ısıtmanın çilesi de vatandaşı ayrı yoruyor. Faturam yüksek gelmesin diye 40 takla atanlar bu yöntemi uyguladıktan sonra kombisini düşük de yaksa bile evleri cayır cayır yanacak. Bu yöntem ile birlikte kullanıcılar 800 TL'lik bir kazanç sağlıyor. Düzenli olarak yapılan bakımlar sayesinde faturanızdan 1000 TL'lik kazanç sağlayabilirsiniz. İşte faturaları düşürme yöntemleri…

FATURALAR NASIL DÜŞÜRÜLÜR?

Kombi bakımını düzenli bir şekilde yaptırarak doğalgaz faturalarınızı da yarı yarıya düşürebilirsiniz. Her kullanıcının yapması gereken işlemler şu şekildedir:

dogalgaz-fatura.jpg

  • Kombilerin yıl içerisinde en az bir kez bakımının yapılması gerekmektedir.
  • Sıcak su ve kalorifer yanma durumunu incelenmeli.
  • Kombilerin su sızdırıp sızdırmadı kontrol edilmeli.
  • Kombilerin iç kontrolü yapılarak toz durumunun da incelenmesi gerekmektedir.
  • Elektrik bağlantı noktaları ile hatları kontrol edilir.
  • Düzenli olarak kombi baca fanının kontrol edilmesi ve temizlenmesi gerekmektedir.
  • Kombi içerisinde bulunan mevcut suyun boşaltılması gerekir.
  • Kombide bulunan Genleşme tankının hava derecesi ölçülür.
  • Kombilerdeki ateşleme iyonizasyonu elektrodonun kontrolü yapılır.
  • Düzenli olarak gaz ayarının yapılması gerekmektedir.
  • Kombinin filtre temizliği de çalışma düzeni kontrol edilir.
  • Kontroller ile birlikte son denetlemeler yapıldıktan sonra kombi bakımınız tamamlanmış demektir.
  • Kombi bakımında baştan sona yapılan incelemeler ile birlikte sıcak su ve kalorifer durumu kontrol edilir. Sızdırmazlık, temizleme, ateşleme ve gaz ayarını kombi yanmasını etkileyen önemli unsurlar olduğunu belirtmek gerekir.

KOMBİ BAKIMI NE SIKLIKLA YAPILIR?

İlerleyen süreçte herhangi bir arıza problemi ile karşılaşmamak için kombi bakım işlemine önem vermek gerekir. Can ve mal kaybının önüne geçilebilmesi amacıyla kombilerin periyodik bakımının düzenli olarak yapılması gerekmektedir. Özellikle kış aylarında sıklıkla kullanılan kombilerin mutlaka bakımı yaptırılmalıdır. Yılın herhangi bir sürecinde mutlaka bir kez kombi bakımı yaptırınız.

petek-temizlik.jpg

KOMBİ BAKIMI NASIL YAPILMALIDIR?

Kombi bakımı için öncelikle cihazın iç aksamındaki radyatörlere kadar kapsamlı bir kontrol ve temizleme işlemi gerekir. Bunun yanı sıra temizlik ve kontrolü için dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta kombinin türüdür. Kombi modeline göre bakım işlemleri de farklı olmaktadır. Bacalı kombilerde baca tipine göre işlem yapılır.

kombi.jpg

Hermetik kombilerde ise dikkat edilmesi gereken nokta fan temizliğidir. Fan motorunun uzman kişiler tarafından çıkarılarak güvenli bir şekilde temizlenmesi ve yerine takılması gerekmektedir. Yoğuşmalı kombi bakımında ise baca ve filtre temizliği önemli bir yere sahiptir. Yoğuşmalı kombilerde ateşleyici başlık, basınç ve petek kontrollerinin de yapılması gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN