Yediyol Holding’ten, tarımda pestisit sorununa topraksız çözüm

Yediyol Holding’ten, tarımda pestisit sorununa topraksız çözüm

Son dönemde gıda sektörünü derinden etkileyen pestisit kullanımı giderek artarken; Yediyol Holding, bu soruna çözüm bulmak için yenilikçi çalışmalar ve Ar-Ge projeleriyle sektöre öncülük ediyor. Topraksız tarımda üretime başladıklarından bu yana, en büyük önceliklerinin temiz içerikli ürünler sunmak olduğunu belirten Yediyol Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Şuheyp Mendi, sağlıklı ve doğa dostu üretimin önemini vurguladı.

Yediyol'un yenilikçi ruhunu tarım sektörüne taşıdığı, sürdürülebilir ve teknolojik tarımın öncü markası AgroTermal, tarımdaki verimliliği üst düzeye ulaştırırken, sağlıklı ve güvenilir içerikli ürünler sunmaya devam ediyor.

Tarımda zirai ilaçlama, diğer adıyla pestisit kullanımı; gıda güvenliği ve çevre sağlığı üzerinde ciddi tehditler oluşturuyor. Pestisitlerin yol açtığı sağlık sorunlarına dikkat çeken Yediyol Holding Yönetim KuruluBaşkanı Muhammet Şuheyp Mendi, ‘’Pestisitler insanlarda kısırlık, üreme sağlığı bozuklukları, hormonal sistemde ve sinir sisteminde bozulmalar ve kanser gibi sağlık sorunlarına yol açıyor. Epidemiyolojik ve moleküler çalışmalar; tarımsal, ticari, ev ve bahçe uygulamalarında kullanılan pestisitlerin kanser riskiniarttırdığına dair önemli kanıtlar sunuyor. Pestisitlere maruz kalma ile prostat kanseri, bazı lenfoma çeşitleri,lösemi ve meme kanseri arasında güçlü bağlantılar olduğunu gösteren çok sayıda yayın da bulunuyor.” diye konuştu.

“Topraksız tarım, konvansiyonel tarıma göre çok daha avantajlı”

Topraksız tarımın konvansiyonel tarıma kıyasla birçok önemli avantaj sunduğunu belirten Mendi, şunları söylüyor: “Konvansiyonel tarımda, suyun büyük bir kısmı buharlaşma ve toprak sızıntıları yoluyla kaybolur. Ancak topraksız tarımda su, doğrudan bitkilerin köklerine verildiği için daha az su ile daha fazla üretimyapılabilir. Bu da özellikle su kaynaklarının sınırlı olduğu bölgelerde büyük bir avantaj sağlar. Ayrıca, topraklı tarımda karşılaşılan hastalıklar ve zararlılarla mücadele için pestisit ve kimyasal ilaç kullanımı yaygınken, topraksız tarımda bu tür kimyasal içerikler kullanılmaz. Bitkiler, kontrollü bir ortamda yetiştiği için doğal

yöntemlerle sağlıklı bir şekilde büyür. Bu sayede ürünlerin daha temiz ve güvenli olmasını sağlanır. Sonolarak, topraksız tarımda kimyasal gübre ve ilaç kullanımı en aza indirgenir. Böylece çevresel kirlenme engellenmiş ve ekosisteme olumsuz etkiler azaltılmış olur.”

“Verimsiz toprakları sera alanına dönüştürüyoruz”

Jeotermal seralarında minimum su tüketimiyle yüksek kaliteli ve sağlıklı ürün elde edilmesine imkan sağladıklarını belirten Mendi, “Yıl boyunca üretim yapıyoruz ve 4 mevsim taze ürünler üretiyoruz. Öte yandan, jeotermal enerji ile verimsiz toprakları sera alanına dönüştürüyoruz. Bu bölgelerde de jeotermal enerjinin temiz ve doğal ısısı ile sürdürülebilir tarım yapıyoruz.

Hem kaynak ve enerji tasarrufu yaparken hem de topraksız ve kimyasal madde kullanılmayan

üretim modeli ile doğal ve sağlıklı ürünler yetiştiriyoruz.’’ dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN