Yatırım uzmanı üstüne basa basa uyardı: Sakın yapmayın , büyük kayıp

Yatırım uzmanı üstüne basa basa uyardı: Sakın yapmayın , büyük kayıp

Yatırım uzmanı Mert Başaran, Türkiye’deki yüksek enflasyon ve Türk Lirası’nın değer kaybı nedeniyle vatandaşlara önemli bir uyarıda bulundu. Başaran, “Sakın yapmayın!” diyerek uyardı.

Başaran, mevduat faizlerinin yüzde 50’ye ulaşmasının bazı yatırımcıları ev ve araba satmaya yönlendirdiğini belirtiyor. Ancak bu stratejinin ciddi riskler taşıdığını vurguladı..

Ortadoğu’daki gelişmeler, yaklaşan ABD Başkanlık seçimleri ve Fed’in faiz indirimi beklentileri, piyasalarda belirsizlik yaratırken, yatırımcılar doğru stratejiler geliştirmek için ekonomistlerin görüşlerine kulak veriyor.

img-1631.png

Başaran, kısa vadede kazanç sağlayan bu yaklaşımın uzun vadede büyük kayıplara yol açabileceğinin altını çizdi.

Başaran, Örneğin; 10 milyonluk bir evi satıp bankaya yatırdığınızda, ilk yıl kazançlı görünseniz de zamanla bu paranın eriyeceğini ve mülkün değerinin katlanarak artacağını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN