Togg kendi kendine yanmıştı nedeni belli oldu! Elektriğe para ödemek istemedi bedeli ağır oldu

Türkiye’nin yerli üretim otomobili Togg, tanıtıldığı ilk günden beri çeşitli konularla gündeme geliyor. Son olarak geçtiğimiz günlerde kendi kendine yandığı haberleri ile kullanıcıları şaşkına çevirirken, yanma hikayesinin altındaki gerçek ortaya çıktı. İşte detaylar…

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine bağlı Çifte Kuyu Mahallesi'nde, Togg T10X model bir elektrikli otomobilin şarj sırasında yanması üzerine yapılan ilk incelemelerde, aracın şarj edildiği evde kaçak elektrik kullanıldığı tespit edildi. Bu olay, elektrikli araçların güvenli şarj edilmesinin ve kurallara uyulmasının hayati önem taşıdığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Togg, olayla ilgili yaptığı açıklamada, elektrikli otomobillerin kurallara uygun şekilde kullanıldığında, içten yanmalı araçlara kıyasla daha az yanma riski taşıdığını belirtti. Ancak, güvenlik ve bakım kurallarının ihmal edilmesi, elektrikli araçlarda ciddi tehlikelere yol açabiliyor. Özellikle kaçak elektrik kullanımı gibi yasa dışı ve tehlikeli uygulamalar, elektrikli araçların güvenilirliğini ciddi şekilde zedeleyebilir.

yeni-proje.jpg

ELEKTRİKLİ ARAÇLARDA GÜVENLİK KURALLARI DAHA KRİTİK

Uzmanlar, elektrikli otomobillerin gelişigüzel bakım ve onarımlarının da büyük riskler barındırdığı konusunda uyarıyor. Elektrikli araçların güvenli şarj edilmesi ve onarımlarının uzman gözetiminde yapılması gerektiği vurgulanıyor. Yanlış ya da yetersiz onarımlar, bu tür kazaların yaşanmasına ve araçlara olan güvenin azalmasına neden olabilir.

Elektrikli araçların kullanımının artmasıyla birlikte, bu araçların güvenli bir şekilde şarj edilmesi ve gerekli bakım onarımlarının denetim altında yapılmasının önemi de artıyor. Yaşanan olay, elektrikli otomobillere sahip olan herkesin güvenlik kurallarına dikkat etmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor.

whatsapp-gorsel-2024-10-11-saat-09-32-26-5a64c8d6.jpg

HASAR ONARIMI DENETİM ALTINDA OLMALI

Elektrikli otomobillerde meydana gelen hasarların onarım sürecinin de sıkı bir şekilde denetlenmesi gerektiği uzmanlar tarafından sıklıkla vurgulanıyor. Gelişigüzel şarj üniteleri ve kaçak elektrik kullanımı gibi ihmaller, facialara yol açabileceği gibi, elektrikli otomobil piyasasına olan güveni de sarsabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN