Tartışmalara neden olmuştu: Yurt dışı çıkış harcına yüzde 233 zam

Tartışmalara neden olmuştu: Yurt dışı çıkış harcına yüzde 233 zam

AK Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Güler, tartışmalara neden olan yurt dışı çıkış harcının 150 TL'den 500 TL'ye yükseltileceğini açıkladı.

Kamu gelirlerini artırmak için harekete geçen ekonomi yönetimi, vergide birçok istisna ve muafiyeti kaldırmaya hazırlanıyor. 150 TL olan yurt dışı çıkış harcına zam geleceğine yönelik haberler vatandaşlar tarafından tepkilere neden olmuştu.

Vergi kanunları ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasını içeren kanun teklifi Meclis Başkanlığı'na sunuldu. AK Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Güler, tartışmalara neden olan yurt dışı çıkış harcının 150 TL'den 500 TL'ye yükseltileceğini açıkladı.

YILLARA GÖRE ZAM TUTARLARI

Yurt dışı çıkış harcı 2024 yılı itibarıyla 150 TL olarak uygulanıyordu. Temmuz 2019 ile Şubat 2022 döneminde 50 TL olan çıkış harcı, Mart 2022'de 150 TL'ye yükseltilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN