ENAG enflasyon verilerini: Temmuz ayında yüzde 5,91, yıllıkta yüzde 100,88

ENAG enflasyon verilerini: Temmuz ayında yüzde 5,91, yıllıkta yüzde 100,88

ENAG, temmuz ayı ve yıllık enflasyon verilerini paylaştı. ENAG, aylık enflasyonu yüzde 5,91, yıllık enflasyonu yüzde 100,88 olarak hesapladı.

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), Temmuz ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. Akademisyenler ve ekonomistlerden oluşan bağımsız bir araştırma grubu olan ENAG'ın yayımladığı verilere göre, Temmuz ayında Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) yüzde 5,91 oranında artış gösterdi. Son 12 aylık dönemde ise E-TÜFE’deki toplam artış yüzde 100,88 olarak kaydedildi.

ENAG, bir önceki ay olan Haziran'da ise aylık enflasyon oranını yüzde 4,27 olarak duyurmuştu. Haziran ayına ait 12 aylık artış oranı ise yüzde 113,08 olarak açıklanmıştı.

HAZİRAN AYINDA NE OLMUŞTU?

ENAG'ın haziran ayı verilerinde Tüketici Fiyat Endeksi E-TÜFE yüzde 4,27 artarken E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı ise yüzde 113,08 olmuştu.

İSTANBUL'UN TEMMUZ AYI ENFLASYONU

Temmuz ayı öncü göstergeler, enflasyondaki artış eğiliminin süreceğine işaret ediyordu. İstanbul için açıklanan veriler de bu durumu destekler nitelikte. 2024 Temmuz ayında, İstanbul'da perakende fiyat hareketlerinin göstergesi olan İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi bir önceki aya göre yüzde 4,21 artış gösterdi. Toptan fiyat hareketlerini yansıtan Toptan Eşya Fiyatları İndeksi ise yüzde 1,04 oranında yükseldi. Yıllık bazda incelendiğinde, perakende fiyatlar yüzde 72,80, toptan eşya fiyatları ise yüzde 55,12 oranında arttı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN