Şimşek düşen CDS puanını yorumladı: Küresel fon akışı hızlanacak

Şimşek düşen CDS puanını yorumladı: Küresel fon akışı hızlanacak

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi CDS 2,5 yılın en düşük seviyesinde. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek konuyla ilgili "2024’ün ikinci yarısından itibaren yatırımcı güveni daha da pekişecek, ülkemize küresel fon akışı hız kazanacak" dedi.

Türkiye'nin CDS'i dün 364,64 baz puanla Mart 2021'den bu yana en düşük seviyesini gördü.

aaaaaa-001.jpg

'FON AKIŞI HIZLANACAK'

Hazine Bakanı Mehmet Şimşek düşen CDS puanını "Uyguladığımız ekonomik programın sonuçları 2024’ün ikinci yarısından itibaren net bir şekilde görülecek böylece yatırımcı güveni daha da pekişecek ve ülkemize küresel fon akışı hız kazanacaktır.

Bu da dezenflasyon programının kısa vadeli büyüme görünümü üzerindeki aşağı yönlü riskleri sınırlayacaktır. " diyerek yorumladı.

'YEŞİL DÖNÜŞÜM' GELİYOR

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'de yeşil dönüşüm faaliyetlerinin finansmanı amacıyla 155 milyon dolarlık bir yatırım fonu kurulacağını da açıkladı. Fon, yeşil teknolojilere yatırım yapan ve çevre dostu üretim yapan firmalara öz kaynak finansmanı sağlayacak.

CDS NEDİR?

CDS, bir kredinin geri ödenmeme riskini tespit eden ve onu sigortalayan değerdir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN