Renault'un efsanesi elektrikli olarak geri döndü: İşte yeni Renault 4 E-Tech'in özellikleri

Renault'un efsanesi elektrikli olarak geri döndü: İşte yeni Renault 4 E-Tech'in özellikleri

Elektrikli otomobil sektöründe yeni gelişmeler paylaşılıyor. Renault'un efsane modeli elektrikli olarak piyasada yerini alacak. Renault 4 E-Tech'in özellikleri duyuruldu. İşte yeni modelin tüm özellikleri...

BURAK ÖZTOPRAK

Yeni Renault E-Tech özellikleriyle beraber tanıtıldı. Elektrikli otomobil piyasasının yeni ismi olarak duyurulan Renault'un efsane modeli geri döndü. Gelişmiş şarj ve hızlı şarj teknolojisiyle dikkat çekiyor. İşte tüm özellikler...

O TARİHTE PİYASAYA GİRECEK

Renault, ikonik modeli Renault 4'ü 30 yıl sonra tamamen elektrikli bir versiyonla geri getiriyor! Paris Otomobil Fuarı'nda tanıtılan Renault 4 E-Tech, markanın elektrikli araç yelpazesine güçlü bir ekleme yaparak pazara 2025’in ilk yarısında giriş yapacak. Üstelik, bu retro tasarım harikası, çağdaş teknolojiyle birleşerek tüketicilere modern bir sürüş deneyimi sunuyor.

gz1ix1mwcaw8xex.jpg

ELEKTRİKLİ RENAULT 4 E-TECH’İN ÖNE ÇIKAN ÖZELLİKLERİ

Renault 4 E-Tech, markanın AmpR Small platformu üzerine geliştirildi ve Renault 5'in crossover versiyonu olarak tasarlandı. Renault 5’in DNA’sını taşıyan bu model, iki farklı güç ve batarya seçeneğiyle dikkat çekiyor:

122 HP MOTOR VE 40 KWH BATARYA İLE YAKLAŞIK 300 KM MENZİL

150 HP motor ve 52 kWh batarya ile yaklaşık 400 km menzil
Fiyatlandırma konusunda ise Renault 4 E-Tech'in, kardeşi Renault 5’e kıyasla biraz daha yüksek bir seviyede olması bekleniyor. Giriş seviyesinde yaklaşık 30.000 avro civarında bir fiyatla sunulacağı tahmin ediliyor.

gz1ix3-xeai1kae.jpg

HIZLI ŞARJ VE GELİŞMİŞ ŞARJ TEKNOLOJİSİ

Renault 4 E-Tech, %15'ten %80'e sadece 30 dakikada şarj edilebiliyor. Ayrıca yeni nesil 11 kW bütünleşik şarj teçhizatı sayesinde evde 4-5 saatte tam şarj olabiliyor. Bunun yanı sıra V2L ve V2G (araçtan araca ve araçtan şebekeye enerji aktarımı) kabiliyetine sahip bu teknoloji, Renault 4'ün enerji paylaşımını kolaylaştırarak yenilikçi bir kullanıcı deneyimi sunuyor.

gz1iyerxkakxke.jpg

İKONİK TASARIM, ÇAĞDAŞ PERFORMANS

4,14 metre uzunluğa sahip Renault 4 E-Tech, sadece şık bir crossover değil, aynı zamanda 420 litre bagaj hacmiyle pratik bir şehir aracı. Retro çizgileriyle eski Renault 4'ün hatırasını yaşatırken, modern elektrikli altyapısıyla gelecek nesil otomobiller arasında yerini alıyor.

RENAULT 4 E-TECH TÜRKİYE’DE SATILACAK MI?

Renault 4 E-Tech’in Türkiye’de satışa sunulup sunulmayacağı henüz netlik kazanmadı. Ancak, araç hakkında daha fazla detayın 2025 başında açıklanması bekleniyor. Türkiye'deki elektrikli araç meraklılarının gözlerini bu modelin çıkış tarihine çevirdiği şüphesiz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN