Rekabet Kurumu'ndan dev birleşmeye ret: Türkiye'nin en büyük birleşmesi gerçekleşmedi

Rekabet Kurumu'ndan dev birleşmeye ret: Türkiye'nin en büyük birleşmesi gerçekleşmedi

Rekabet Kurumu’ndan dev birleşmeye ret cevabı geldi. Bu ret ile birlikte Türkiye’nin en büyük birleşmesi gerçekleşmedi. İşte detaylar…

ESMAGÜL KOÇAK

Rekabet Kurumu, Tofaş’ın Stellantis Otomotiv’i devralma girişimine onay vermedi. Kararın gerekçesi olarak, Stellantis'in Tofaş tarafından devralınmasına ilişkin verilen taahhütlerin yetersiz görülmesi gösterildi. Bu birleşme, Tofaş'ın Stellantis'in Türkiye'deki Peugeot, Citroën, Opel ve DS Automobiles gibi büyük markalarının distribütörlüğünü de içeren geniş bir satın alım sürecini kapsıyordu ve gerçekleşseydi Türkiye otomotiv sektöründe en büyük birleşme olacaktı.

TÜRKİYE’YE UYGUN OLMADIĞINA KARAR VERİLDİ

Tofaş, Stellantis’i devralmak için 400 milyon avro değerinde bir anlaşma yapmış ve bu süreç geçtiğimiz aylarda duyurulmuştu. Ancak, Rekabet Kurumu’nun detaylı incelemesi sonucunda, bu anlaşmanın Türkiye’deki rekabet düzenlemelerine uygun olmadığı kararına varıldı​.

yeni-proje-36.jpg

.Tofaş, bu birleşmenin Türkiye’deki otomotiv pazarını büyük ölçüde etkileyeceği düşüncesindeydi. Ancak, alınan ret kararı sürecin daha fazla uzamasına neden oldu ve Türkiye otomotiv sektöründe beklenen büyük dönüşüm şimdilik gerçekleşmedi

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN