Penta Teknoloji, kar ve ciroda hız kesmedi: İlk çeyrek büyümesiyle dikkat çekti

Penta Teknoloji, kar ve ciroda hız kesmedi: İlk çeyrek büyümesiyle dikkat çekti

Penta Teknoloji, 2024 yılının ilk çeyreğinde gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti. Şirketin konsolide cirosu, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 69 artarak 6 milyar TL'ye yükseldi. Bu başarı, 2023'teki rekor finansal performansın devamı niteliğinde.

2024'ün ilk üç ayında elde edilen güçlü finansal sonuçlarla ilgili konuşan Penta Teknoloji Genel Müdürü Fatih Erünsal, şirketin 34 yıllık geçmişinde Türkiye'nin öncü ve güvenilir markalarından biri haline geldiğini vurguladı.

Erünsal, yaptığı açıklamada, 40'tan fazla global ve yerel teknoloji markasıyla iş ortaklığı yaparak Türkiye'nin öncü katma değerli teknoloji dağıtıcısı konumunda olduklarını belirtti.

yeni-proje-2-002.jpg
Penta Teknoloji Genel Müdürü Fatih Erünsal

Penta Teknoloji'nin büyüme stratejilerine de değinen Erünsal, şirketin yüksek operasyonel kabiliyeti, deneyimli ekipleri, dijital altyapısı ve sunduğu hizmetlerle sektörde fark yarattığını ifade etti.

Penta Entegrasyon, Penta Abonelik Yönetimi, Penta Depom, Penta Teknoloji Merkezleri gibi hizmetlerle müşterilere inovatif ürün ve çözüm seçenekleri sunduklarını ve dijitalleşmeye yönelik yatırımlarını sürdürdüklerini söyledi.

Penta Teknoloji'nin ilk üç aylık konsolide cirosunun yüzde 69 artarak 6 milyar TL'ye ulaşması ve brüt karının yüzde 71 artışla 434,9 milyon TL olarak gerçekleşmesi dikkat çekerken, şirketin vergi öncesi kârının da 84,2 milyon TL olduğu belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN