Milyonlarca dar gelirliye kötü haber! Emekli maaşı kiraya bile yetmeyecek

Milyonlarca dar gelirliye kötü haber! Emekli maaşı kiraya bile yetmeyecek

Temmuz ayında kira zammı rekor seviyeye çıkarak yüzde 65.21 oranında artış gösterecek. Bu artışla birlikte 12 bin lira kira bedeli 19 bin 825 liraya fırlayacak. Buna karşın, memur ve memur emeklilerine yapılacak zam oranı ise sadece yüzde 20-25 arasında olacak. Asgari ücretlilerle 10 bin lira alan emekliler ise zamdan muaf tutulacak.

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre, milyonlarca dar gelirli kira ödeme kriziyle karşı karşıya bırakılacak. 12 bin lira emekli maaşı alan bir kişi Temmuz'da sadece 15 bin 96 lira alabilecekken, kira bedeli 19 bin 825 liraya yükselecek. Bu da emeklinin tüm maaşını kiraya ödemeye yetmeyeceği ve geçim sıkıntısının artacağı anlamına geliyor.

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARI KİRA KARŞISINDA ERİYECEK

Memur ve memur emeklilerine yapılacak zam oranı enflasyon karşısında eriyecek ve gerçek gelir kaybına neden olacak. Temmuz'da oluşacak enflasyon tahminlerine göre memur ve memur emeklilerine yüzde 20.3 işçi emeklilerine ise yüzde 25.8 civarında zam yapılması öngörülüyor.

YÜZDE 25 ZAM SINIRI KALKIYOR, EV SAHİPLERİ DE ZARARDA

Kira zammındaki yüzde 25 zam sınırı ise Temmuz ayında sona eriyor. Bu durum ev sahipleri içinde sıkıntı yaratıyor. 2 yıl boyunca kira zammında yaşanan sınırlama, ev sahiplerinin gelir kaybına yol açtı. Sınırlamanın kalkmasıyla ev sahipleri kira gelirlerini artırabilecek olsa da, enflasyondaki yüksek artış nedeniyle yine de zarar etmeyi sürdürecekler.

KİRA ZAMLARI MAAŞLARLA DERİN UÇURUM OLUŞTURACAK

Kira zamlarındaki artış ve maaşlardaki durgunluk, iki grup arasında derin bir uçurum oluşturacak. Özellikle düşük kira bedellerine sahip ev sahipleri enflasyona yenik düşerken, kiracılar da kira ödeme yükü altında ezilecek.

TEMMUZ AYINDA EV SAHİBİ OLMAK ZORLAŞACAK

Temmuz ayında kira zammı yüzde 65.2 iken, enflasyon yüzde 73.1 seviyesinde olacak. Bu durum, ev sahibi olmak isteyenler için de engel oluşturacak. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde ev kiraları 3-5 bin lira civarında seyrederken, bu rakamların artması konut alımını zorlaştıracak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN