Kredi kartı ve ihtiyaç kredisi kullananlar bunu bekliyordu: Borçlulara 60 ay yapılandırma başladı

Kredi kartı ve ihtiyaç kredisi kullananlar bunu bekliyordu: Borçlulara 60 ay yapılandırma başladı

Kredi kartı borçlarına yönelik yapılandırma süreci başladı. Kredi kartı yapılandırmasında yüzde 3,11 faiz uygulanırken, faiz oranları 24 Ekim’de güncellenecek. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank yapılandırmada öne çıkıyor. İhtiyaç kredisi borçları için de 30 gün gecikme yaşayanlara 60 aya kadar taksit imkanı sunulacak. Bankacılar, faiz oranlarının düşmesi durumunda vatandaşların yeniden yapılandırmaya başvurabileceğini belirtiyor.

Artan enflasyon ve ekonomik zorluklar nedeniyle kredi kartı borçlarında yaşanan hızlı artış, birçok vatandaşın borçlarını ödeyememesine yol açtı. Vatandaşların bu yükten kurtulabilmesi için bankalar, kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borçlarına yönelik yapılandırma sürecini başlattı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından alınan karar doğrultusunda, kredi kartı borcu olanlar borçlarını 60 aya kadar taksitlendirebilecek.

BDDK’DAN BORÇ YAPILANDIRMA KARARI

BDDK’nın duyurduğu yeni düzenlemeye göre, hem kredi kartı hem de ihtiyaç kredisi borçlarını ödemekte zorlanan vatandaşlar için önemli bir fırsat sunuluyor. Bu karar doğrultusunda, borçlarını ödeyemeyenler 60 aya varan vadelerle yapılandırma yaparak borçlarını taksitler halinde ödeyebilecek.

TAKSİTLENDİRME NASIL İŞLEYECEK?

Borç yapılandırmasıyla toplam borç tutarı taksitlendirilecek ve ödenecek taksitler, mevcut kredi kartı asgari ödeme tutarına eklenerek tahsil edilecek. Böylece, borçluların her ay düzenli ödeme yaparak borçlarını daha kolay kapatmaları sağlanacak.

KAMU VE ÖZEL BANKALAR YAPILANDIRMAYA BAŞLADI

BDDK’nın kararının ardından kamu bankaları sürece öncülük etti. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank, şu ana kadar toplamda 1,5 milyar TL’yi aşan kredi kartı borç yapılandırması gerçekleştirdi. Özel bankalar arasında ise İş Bankası ve Akbank, yapılandırma sürecine hızlıca dahil oldu ve müşterilere yapılandırma imkanı sunmaya başladı.

FAİZ ORANLARI 24 EKİM’DE AÇIKLANACAK

Kredi kartı borçları için uygulanacak faiz oranları, borcun tutarına göre farklılık gösterecek ve 24 Ekim’de duyurulacak. 1 Kasım’dan itibaren yürürlüğe girecek yeni faiz oranları, Merkez Bankası’nın belirlediği referans faiziyle uyumlu olacak.

Mevcut yapılandırmalarda yüzde 3,11 oranında faiz uygulanıyor. Ancak yeni oranların açıklanmasıyla birlikte borç miktarına göre farklı faizler uygulanacak. Belirlenen kriterlere göre:

  • 25 bin TL altındaki borçlar için: Yüzde 3,50 faiz
  • 25 bin - 150 bin TL arasındaki borçlar için: Yüzde 4,25 faiz
  • 150 bin TL üzerindeki borçlar için: Yüzde 4,75 faiz

YAPILANDIRMA ŞARTLARI NELERDİR?

BDDK’nın aldığı kararla birlikte borçlarını ödemekte zorlanan vatandaşlar için önemli avantajlar sağlanıyor:

  • Yapılandırma kapsamında 60 aya kadar vade seçeneği sunulacak.
  • Dönem borcunun asgarisini ödeyemeyenler, borçlarının tamamını taksitlendirerek her ay ödenecek taksitleri asgari ödeme tutarına ekleyebilecek.
  • Borcun yarısı ödenene kadar kredi kartı limiti artırılamayacak.
  • 30 gün gecikmiş ihtiyaç kredisi ödemeleri olanlar da yapılandırmadan faydalanabilecek.

Başvuruların yapılandırma imkanı için 1 yıl içinde yapılması gerektiği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN