Kök maaşı hatırlatan emeklilerden 2 bin 500 liralık zamma tepki: ‘Nimet-külfet’ dengesine de aykırı

Kök maaşı hatırlatan emeklilerden 2 bin 500 liralık zamma tepki: ‘Nimet-külfet’ dengesine de aykırı

AK Partili Abdullah Güler'in açıklamasıyla birlikte en düşük emekli maaşı 10 bin TL'den 12 bin 500 TL'ye çıkarıldı. KARAR'a konuşan Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün ise beklentilerinin karşılanmadığına dikkat çekerek, '3 milyon 200 bin emeklimizin kök aylıklarını etkilemeyecek olan bu artış asla kabul edilemez. Bu anayasaya da, sosyal güvenliğin temel ilkesi olan 'Nimet-Külfet' dengesine de aykırı bir durumdur' dedi.

MERVE ŞİŞMAN

AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler'in açıklamasıyla birlikte en düşük emekli maaşı 10 bin TL'den 12 bin 500 TL'ye çıkarıldı. Bugün en düşük kök aylığın 5 bin 500 TL olduğunu vurgulayan ve KARAR'a konuşan Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, hükümetin bu paraya ek olarak 7 bin TL harçlık ödeyerek kök aylığı aşan bir sosyal yardımı emeklilere sunacağını dile getirdi.

"Dünyanın neresinde görülmüştür, aylığı aşan bir sosyal ödeme?" diyerek eleştiren Ergün, bu durumun emekliler arasında adaletsizliği artıracağını ve yüksek prim ödeyen emeklilere haksızlık yapılacağını savundu.

yeni-proje-002.jpg
Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün

'NİMET-KÜLFET DENGESİNE AYKIRI'

Ergün, yasa teklifinin emekliler arasındaki adaletsizliği körükleyeceğini belirterek, "Bu anayasaya da, insan haklarına da, sosyal güvenliğin temel ilkesi olan 'Nimet-Külfet' dengesine de aykırı bir durumdur" dedi.

Yasa teklifinin yeniden değerlendirilmesi ve gerekli düzenlemelerin yapılması çağrısında bulunan Ergün, mecliste bu şekilde geçmesi halinde oyu veren parlamenterlere sert sözlerle seslendi.

'BİR DAHA EMEKLİYE YOLDA SELAM BİLE VERMEYİN'

Son olarak Ergün, "Bütün emeklilere büyümeden pay verecek bir düzenleme getirilmelidir. Mecliste görüşülürken bu teklifin kabul edilmesi halinde, kendilerine şunu söylemek istiyoruz; 'Bir daha emekliye yolda selam bile vermeyin'" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN