Kış göründü, doğalgaz zamları korkuttu! Doğalgaza eylül zammı geliyor mu? BOTAŞ duyurdu

Kış göründü, doğalgaz zamları korkuttu! Doğalgaza eylül zammı geliyor mu? BOTAŞ duyurdu

Doğalgaza son olarak 1 Ağustos tarihinde yüzde 38 oranında zam gelmişti. Bu zam sonrası Eylül ayında yeni bir fiyat artışı yaşanıp yaşanmayacağı merak edilirken, beklenen haberi BOTAŞ duyurdu. Peki, doğalgaza eylül zammı geliyor mu? İşte cevabı…

Doğalgaz fiyatları, son dönemlerde sıkça gündeme geliyor. 1 Ağustos itibarıyla doğalgaza yapılan %38 zam sonrası, eylül ayında fiyat artışı olup olmayacağı merak ediliyordu. Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), eylül ayında doğalgaz tarifelerinde herhangi bir değişiklik yapılmadığını duyurdu. Eylül ayı için geçerli olacak doğalgaz tarifeleri sabit kaldı.

EYLÜL AYINDA DOĞALGAZ TARİFELERİNDE DEĞİŞİKLİK YOK

BOTAŞ'ın internet sitesinde yayımlanan tarife tablosuna göre, mesken ve sanayi abonelerinin kullandığı doğalgaz ile elektrik üretim amaçlı gazın satış tarifesinde değişiklik yapılmadı. Buna göre, eylül ayından itibaren uygulanacak tarifeler şu şekilde belirlendi:

  • Konut tüketicileri için 1000 metreküp doğalgaz fiyatı: 5 bin 631 lira
  • Ekmek üreticileri için 1000 metreküp doğalgaz fiyatı: 8 bin 549 lira
  • Elektrik üretim amaçlı tarifede 1000 metreküp doğalgaz fiyatı: 12 bin lira

TÜRKİYE’DEKİ FİYATLAR AVRUPA İLE KARŞILAŞTIRILDI

BOTAŞ’ın duyurusunda, "Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında, konutlarda, Ukrayna'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır" ifadesine yer verildi. Bu açıklama, Türkiye'nin doğal gaz fiyatları açısından Avrupa'daki diğer ülkelerle kıyaslandığında avantajlı bir durumda olduğunu gösteriyor.

dogalgaza-zam-geliyor-mu-1.jpg

1 AĞUSTOS’TA YAPILAN %38’LİK ZAM

1 Ağustos'tan itibaren doğalgazda yapılan %38 zam sonrası, fiyat artışının nihai tüketiciye yansımasının Türkiye ortalamasında %24-25 civarında olacağı belirtilmişti. Eylül ayında ise tarifelerde herhangi bir değişiklik yapılmaması, mevcut fiyatların devam edeceği anlamına geliyor.

Doğalgaz fiyat tarifeleri aylık olarak hesaplanmakta olup, mevcut fiyatların eylül ayında da geçerli olacağı bildirildi. Eylül ayında yapılacak bir değişiklik olup olmayacağı, ilerleyen dönemlerde BOTAŞ tarafından açıklanacak yeni tarifelere bağlı olacak.

Doğalgazda eylül tarifesi ile ilgili detaylar ve mevcut fiyatlar hakkında güncel bilgi almak için BOTAŞ’ın resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN