Kırmızı ette zam tufanı! Etiketler değişti, vatandaş tepki gösterdi! Sanki alabiliyorduk…

Kırmızı ette zam tufanı! Etiketler değişti, vatandaş tepki gösterdi! Sanki alabiliyorduk…

Kırmızı et fiyatlarına gelen zamlar vatandaşın cebini yakıyor. Et ve Süt Kurumu kırmızı et fiyatlarında etiket değişikliğine gitti. Artan fiyatlara tepkiler çığ gibi büyüyor.

Son 1 yıl içerisinde kırmızı et fiyatları zam üstünde zam alırken Vatandaş da duruma tepki gösteriyor. Tarım ve orman Bakanlığı'na bağlı Et ve Süt Kurumu et fiyatlarında %25 artışa gitti. Sözcü’de yer alan haber doğrultusunda zamlı tarifenin uygulanmaya başlandığı duyuruldu.

KIRMIZI ET FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Et ve Süt Kurumu, kıyma kilogram fiyatı 229 liradan, kuşbaşı kilogram fiyatı 259 liradan satılıyordu. %25 zam ile birlikte kıymanın kilogram fiyatı 286,25 TL'ye yükselirken kuşbaşının kilogram fiyatı 323,75 TL'ye yükseldi.

kirmizi-et-kapak-5.jpg

İTHAL ET FİYATLARI SABİT KALDI

Et fiyatları üzerinde müdahale yapan Et ve Süt Kurumu, kasaplık hayvan ithalatının yanında karkas et ithalatı da gerçekleştiriyor. İthal edilen karkas et fiyatları marketlerde yerini alırken Sanayiciler de bu ürünleri kullanıyor. Marketlerde ithal karkas et fiyatı 235 TL olarak görülürken sanayiciye bu fiyat 245 TL olarak satılıyor. Marketlerde satılan karkas et fiyatlarında artış yapılmazken sanayiciye satılan karkas et fiyatlarında artış yapıldı.

kirmizi-et-almak.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN