Işıkhan: Asgari ücrete artış olmayacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete artış olmayacağını belirterek "Ekonomik göstergeler çok iyi geliyor. Yeni asgari ücret için Aralıkta bir araya geleceğiz." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin “Asgari ücrete ara zam olacak mı?” sorusuna yanıt veren Işıkhan, “Defalarca ifade ettiğim gibi herhangi bir artış olmayacak. Ekonomik göstergeler iyi geliyor. Yine önümüzdeki aralık ayında bu konuda bir araya geleceğiz” dedi.

Amaçlarının geçici refahı sağlamak olmadığını vurgulayan Işıkhan, kalıcı refahı sağlamak için böyle bir karar aldıklarını ifade etti. Işıkhan, bunun neticelerini yıl sonuna doğru enflasyon düşüşüyle birlikte göreceklerini bildirdi.

Bir gazetecinin "Emekliye enflasyon farkının haricinde bir refah payı gündeme gelebilir mi?" sorusu üzerine Işıkhan, "Şu an gündemimizde yok. Zaten toplu sözleşme gereği yapılacak artışlar olacak. Refah payı ile ilgili şu an bir çalışmamız yok." diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da, asgari ücrete ara zam çalışmasının olmadığını belirterek "Burada artık esas mücadelemiz enflasyonu düşürmek noktasında. Haziran'dan itibaren de enflasyondaki düşüşü görmeye başlayacağız. Temmuz ayında asgari ücretle ilgili bir sürecin olmayacağını söyleyebilirim." demişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN