İş Bankası’ndan kısmı bölünme duyurusu: 31 Ağustos'a kadar tamamlanamayacak

İş Bankası’ndan kısmı bölünme duyurusu: 31 Ağustos'a kadar tamamlanamayacak

Türkiye İş Bankası, bölünme işlemlerine ilişkin resmi başvuru süreçlerinin devam ettiğini ve kısmi bölünme işleminin 31 Ağustos 2024'e kadar tamamlanamayacağını belirterek, "Yeni bir başvuru yapılıp yapılmaması ayrıca değerlendirilecektir" açıklamasını yaptı.

Türkiye İş Bankası, iştirak portföyünün yeniden yapılandırılması amacıyla yeni bir açıklama yaptı. Banka, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderdiği açıklamada, iştirak portföyünün bankanın yüzde 100 bağlı ortaklığı şeklinde yeni kurulacak bir holding çatısı altında yönetilmesi için "iştirak modeliyle kolaylaştırılmış usulde kısmi bölünme" konusunda yönetim kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda resmi başvuruların yapıldığını bildirdi.

BAŞVURULAR VE YASAL SÜREÇ

Açıklamada, ilgili mevzuat hükümleri uyarınca yapılan resmi başvuruların ve süreçlerin devam ettiği belirtildi. Ancak, kısmi bölünme işleminin yasal süresi içinde 31 Ağustos 2024 tarihine kadar sonuçlandırılamayacağı ifade edildi. Banka, bu tarihten sonra ilgili kurumların değerlendirmelerine göre yeni bir başvuru yapılıp yapılmamasının ayrıca değerlendirileceğini kaydetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN