Hyundai’den Transformens kıskandıran araç! Yürüyor, merdiven tırmanıyor! Resmen gelecekten gelmiş…

Hyundai’den Transformens kıskandıran araç! Yürüyor, merdiven tırmanıyor! Resmen gelecekten gelmiş…

Hyundai'nin gelecekten fırlamış aracı transformersları bile kıskandırdı. Robotik ayaklara sahip bu otomobil hem yürüyor hem de merdiven tırmanıyor. Zorlu koşulları bir bir ortadan kaldıran elektrikli otomobil Elevate, sektöre yeni bir soluk getirecek. İşte Hyundai'nin yürüyen aracı…

Güney Kore'de otomobil üreticisi Hyundai, yeni tasarımları ile akılları başlardan alıyor. Cradle ile endüstriyel tasarım firması Sundberg-Ferar ile yeni bir çalışmaya imza atan Hyundai, yeni elektrikli aracına Elavate adını verdi. Hyundai'nin yeni elektrikli aracından ilk görüntüler geldi. İşte Hyundai'nin yürüyen aracı…

YÜRÜYEN ARAÇTAN İLK GÖRÜNTÜLER

Hyundai'nin yeni elektrikli aracı Elevate, bildiğiniz araçların hiçbirine benzemiyor. Otomobil ya da araba demek mümkün olsa dahi firmanın esas amacı bir otomobil üretmekten ziyade UMV (Ultimate Mobility Vehicle/Nihai Hareketlilik Aracı) üretmek oldu. Bu araçların esas amacı düz yolda normal bir araç gibi sürülebilmelerine rağmen arazilerde ya da dikey hareket etmeleri gereken noktalarda robotik ayakları üzerinde yolculuk yapabilme imkanı sağlamaktır. CES 2024'te gördüğümüz bu özellikler bu kez Hyundai'den geldi.

hyundai-elevate.jpg

Araçta çekirgelerden ilham alınan bacaklar çok eklemli kompleks bir yapı ile döşenirken merdiven çıkma, su üzerinde yürüyebilme Hatta çukurların üzerinden atlayabilme gibi özellikleri sağlayacak. Hyundai Başkan Yardımcısı John Sush, "Dünyanın dört bir yanında engelli insanlar, kapılarına kadar gelip tekerlekli sandalyeleriyle binmelerini sağlayabilecek Elevate'ı selamlayacaktır." dedi.

elevate-hyundai.jpg

ACİL DURUM ARACI OLACAK

Firma tarafından yapılan açıklama doğrultusunda "firmanın, insanların hareketlilik özgürlüklerinin olduğu bir gelecek vizyonuyla" uyuştuğu belirtildi. Arazi keşifleri, İnşaat veya acil durum arama kurtarma çalışmaları için geleneksel yollarla ulaşılamayacak yerlere ulaşma imkanı sağlayan Elevate, insanlığın temel hakkı olan hareketliliğin farklı ve pratik yolculuk çözümleri ile Entegre bir şekilde hayatımıza dahil olabileceğini gözler önüne serdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN