Emeklilere ÖTV indirimi yolda: Detaylar belli oldu

Emeklilere ÖTV indirimi yolda: Detaylar belli oldu

Emekliler, yeni düzenleme ile araç alımlarında ÖTV muafiyeti elde ederek prim gün sayısına bağlı olarak yüzde 30 ile yüzde 50 arasında indirimlerden faydalanabilecekler ve belirli araç modelleri vergi avantajı ile sunulacak

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Meclis tarafından onaylanması beklenen yeni düzenleme, emeklilere araç alımlarında ÖTV muafiyeti sağlayacak. Bu düzenleme, emeklilerin araç satın alırken önemli ekonomik avantajlar elde etmelerini amaçlıyor.

Yeni uygulama ile emekliler, SGK prim gün sayılarına ve emekli maaşlarına bağlı olarak ÖTV indirimi alacak. Bu muafiyet, emeklilerin araç alımlarında yüzde 30 ile yüzde 50 arasında değişen oranlarda indirimler elde etmelerini sağlayacak.

ÖTV muafiyeti, 5400 prim günü gibi kriterlere göre belirlenecek. Daha fazla prim gününe sahip emekliler, daha yüksek indirim oranlarından yararlanacak. Resmi açıklamalar yakında yapılacak ve hangi araç modellerinin bu avantajdan yararlanacağı hakkında detaylar paylaşılacak.

ÖTV muafiyeti kapsamında olacak araç modelleri şöyle:

- Fiat Egea
- Fiat Egea HB
- Fiat Egea Cross
- Fiat Panda
- Fiat 500
- Fiat Doblo
- Fiat Fiorino
- Fiat Sandero Stepway
- Dacia Sandero
- Dacia Yeni Duster
- Dacia Yeni Jogger
- Renault Captur Hybrid
- Renault Clio
- Renault Megane
- Renault Taliant
- Hyundai Bayon
- Hyundai Kona
- Hyundai Elantra
- Hyundai i20
- Hyundai i10

Bu araçlar, emeklilere vergisiz ve daha uygun fiyatlarla sunulacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN