Elektrik faturalarını düşürmek için bu formülü uygulayın

Elektrik faturalarını düşürmek için bu formülü uygulayın

Türkiye'de uygulanmaya başlayan kademeli elektrik faturası uygulaması kapsamında günlük kota 8 kilowat aylık tüketim sınırı ise 240 kilowatsaat olarak belirlendi. Yeni elektrik tarifesinden sonra esnaflar faturaların dükkan kiralarını geçtiğini söyleyerek uygulamaya tepki gösterdi. Peki elektrik faturaları nasıl düşürülebilir, hangi cihazlar fark etmeden faturayı şişiriyor. İşte uzmanlardan faturaları düşürmenin formülü...

Evde siz fark etmeden elektrik tüketmeye devam eden elektronik cihazlar faturaları gereğinden fazla kabartıyor. Dünyada artan enerji maliyetleri Türkiye'de de temel tüketim maddelerinde aşırı artışlara neden oldu. Hayatımızda olmazsa olmazlarımızdan elektrik de bunlardan biri. Son dönemde artan elektrik faturaları nasıl düşürülebilir, sorusu merak edilmeye başlandı. Eskiden insanların 'Gerekmiyorsa söndür' felsefesi hayatımıza yeniden dönüyor. Kullanılmayan ya da hayati öneme sahip olmayan elektronik cihazların fişlerinin prizlerden çekilmesi, lambaların gerekmedikçe yakılmaması, daha az enerji tüketen ürünlerin daha çok tüketenlerle değiştirilmesi ilk akla gelenler...

plug-g53247ecdd-1920.jpg

Peki enerji uzmanları elektrik faturalarını düşürmek için neler tavsiye ediyor?

Gelin birlikte bakalım...

ELEKTRİĞE YÜZDE 130'A VARAN ZAM

Türkiye’de de geçen yıla oranla elekt­rikte yüzde 52 ile yüzde 130 arasında değişen oranlarda zam yapıldı. Elektrik faturalarının hane halklarının canını yakmaya başladığı şu günlerde İngiliz uzmanlardan faturalarla ilgili dikkat çeken bir uyarı geldi.

KULANILMAYAN CİHAZLAR TÜKETİMİ ARTIRIYOR

İngiliz uzman Rob Bohm, evlerde bulunan ancak açık olmayan kullanılmayan cihazların da elektrik faturasına katkı sağladığını açıkladı. Bohm, kullanılmadıklarında bile enerji tüketen ev aletlerini ‘vampir cihazlar’ olarak nitelendirirken, elektrik faturalarının yüzde 23’lük bölümünün bu durumdan etkilendiğini söyledi.

connection-g902a07021-1920.jpg

"ŞARJ CİHAZLARI, AMPÜLLER GÜÇ ÇEKEN CİHAZLAR"

Enerji uzmanı Bohm, “Her yerde vampirler var. Bunlar, evinizin her yerinde elektrikli aletler, şarj cihazları hatta ışıklar olabilir. Bunlar, siz kapalı olduklarını düşündüğünüzde bile ana şebekeden güç çeken cihazlardır. Bireysel olarak çok pahalıya mal olmazlar, ancak zamanla yıllık elektrik faturanıza yüzlerce lira ekleyebilirler.” dedi. İngiltere’nin en büyük elektrik tedarikçisi olan British Gas tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırma, elektrik kullanımının yüzde 23’ünün ‘vampir cihazlardan’ oluştuğunu ortaya çıkardı.

light-gb0b3cd97d-1920.jpg

"TELEFON ŞARJ EDİLMESE BİLE SÜREKLİ ENERJİ ÇEKER"

Enerji uzmanı Bohm’a göre, bu cihazların en dikkat çekeni ve belki de en çok enerji harcayanı hepimizin evinde bulunan şarj aletleri. Bohm, “Telefon şarj fişleri, telefonunuzu şarj etmeseler bile sürekli olarak enerji çeker. İçlerinde, fişe takılı oldukları her zaman çok az miktarda güç kullanan bir transformatör var.’ dedi.Sadece telefonların değil, diş fırçalarının, kulaklıkların, bilgisayarların ve diğer tüm elektronik cihazların şarj aletleri de faturaların artmasında önemli bir role sahip. Akıllı TV'ler kapalıyken elektrik yakıyor

electrician-g88cf3f293-1920.jpg

Yeni nesil LED ekranlı televizyonlar da izlenmese bile şebekeden kapatılmadığı sürece sürekli olarak güç kullanmaya devam ediyor. Akıllı televizyonların bekleme veya uyku moduna alınması da yine güç harcamasına devam etmesine neden oluyor. Birden fazla televizyonu olan evlerde bu durumun faturalara yıllık olarak etkisi çok daha fazla…

BEYAZ EŞYA VE Wİ-Fİ CİHAZLARINA DİKKAT

Fişe takılı olan mikrodalga fırın ve çalar saat, sürekli saat gösteren fırın ve elektrikli termostatlar, DVD oynatıcıları, hoparlörler, Wi-Fi cihazı, bulaşık makinesi ve çamaşır makinesinin de kullanılmadığı durumlarda elektrik kullanmaya devam ettiği belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN