Düzenleme yürürlüğe girdi: Yurt dışı siparişlerde vergi ve limit değişti

Düzenleme yürürlüğe girdi: Yurt dışı siparişlerde vergi ve limit değişti

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın aldığı yeni karar ile yurt dışından yapılan alışverişlerde gümrük vergileri önemli ölçüde arttı. 4458 sayılı Gümrük Kanunu’nda yapılan değişiklikle, yurt dışı e-ticaret sitelerinden yapılacak hızlı kargo alışverişlerindeki vergi sınırı düşürüldü. Daha önce 150 Euro olan vergi sınırı 30 Euro'ya çekildi. AB ülkelerinden gelen kargolarda yüzde 30, AB dışındaki ülkelerden gelen kargolarda ise yüzde 60 vergi uygulanacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın aldığı yeni karar, yurt dışından yapılan alışverişleri daha pahalı hale getirdi. Cumhurbaşkanı kararnamesi ile 4458 sayılı Gümrük Kanunu'nda yapılan değişiklikler, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yurt dışından posta veya hızlı kargo ile gelecek ürünlerin alışveriş limiti 150 eurodan 30 euroya düşürülürken, Avrupa Birliği’nden (AB) gelen kargolarda vergi yüzde 18’den yüzde 30’a, AB dışı ülkelerden gelen kargolarda ise vergi yüzde 30’dan yüzde 60’a çıkarılmıştı.

4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli IV sayılı listede yer alan eşya olması halinde yukarıdaki oranlara ek yüzde 20 oranında tek ve maktu vergi tahsil edilecek.

Eğer bir kişi yurt dışından bu ürünleri kendisi getiriyorsa, herhangi bir tarifeye dahil olmayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN