Dev banka 250 şubesini kapatma kararı aldı! Tarih belli oldu

Dev banka 250 şubesini kapatma kararı aldı! Tarih belli oldu

Almanya'nın önde gelen bankalarından Postbank, dijitalleşmenin etkisiyle şube ağını küçültme kararı aldı. 2026 yılına kadar mevcut 550 şubesinden yaklaşık 250'sini kapatacak olan banka, müşterilerini daha çok online bankacılığa yönlendirmeyi hedefliyor.

Almanya'da bankacılık dönemi değişiyor. Postbank, dijitalleşmenin etkisiyle şube ağını küçültme kararı aldı. Almanya'nın önde gelen bankalarından Postbank 250 şubesini kapatıyor. 2026 yılına kadar mevcut 550 şubesinden yaklaşık 250'sini kapatacak olan banka, müşterilerini daha çok online bankacılığa yönlendirmeyi hedefliyor.

Ensonhaber'in haberine göre, bu karar, özellikle kırsal bölgelerde yaşayan ve şube hizmetlerine daha bağımlı olan müşteriler için büyük bir değişim anlamına geliyor. Yaşanan bu durum, bankacılık sektöründeki dijital dönüşümün hızla ilerlediğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Deutsche Post'un finans kuruluşu olan Postbank, bu kararı alırken müşterilerin bankacılık işlemlerini giderek daha fazla internet üzerinden gerçekleştirdiğini ve nakitsiz ödemelerin arttığını göz önünde bulundurdu. Banka yetkilileri, şube maliyetlerinin yüksek olması ve müşteri taleplerinin değişmesi nedeniyle bu kararı aldıklarını belirtti.

Bu gelişme, Almanya'da yaşayan Türkler de dahil olmak üzere milyonlarca insanı doğrudan etkiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN