Çocuğu olan aileler güle güle harcayın... Bu belgeleri hazırlayana 7 bin 761 TL'ye kadar destek parası verilecek!

Çocuğu olan aileler güle güle harcayın... Bu belgeleri hazırlayana 7 bin 761 TL'ye kadar destek parası verilecek!

Çocuklu ailelere yüz güldüren haber geldi. Geçimin zor olduğu günlerde devlet desteği müjdelendi. Bu belgeleri hazırlayan ailelere 7 bin 761 TL'ye kadar destek verilecek. İşte desteklerin detayları...

Ekonomik sorunların yanı sıra yükselen enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında o ailelere destek verilecek. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yeni rakamları paylaştı. Şartları ve belgeleri sağlayan vatandaşlara 7 bin 761 TL'ye kadar ödeme yapılacak. İşte o ödemeler...

AİLE DESTEK ÖDEMESİ DUYURULDU

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yeni destek ödemelerini duyurdu. İhtiyaç sahibi ailelere verilecek eğitim destek ödemelerinde güncel rakamlar açıklandı. İlkokul, ortaokul, lise ve yükseköğretim gibi tüm öğrenci ailesi bu destek ödemesinden faydalanabilecek. Şartları ve belgeleri sağlayan ihtiyaç sahipleri başvurusunu yapabilecek.

mevduata-tmsf-garantisinde-ust-limit-200-bin-tlye-cikarildi-erje.jpg

BAŞVURU İŞLEMLERİ

İhtiyaç sahibi vatandaşlara sağlanacak ekonomik destek hakkında detaylar paylaşıldı. Başvuru işlemleri için Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri ya da Sosyal Hizmet Merkezlerine müracaat edebilirsiniz. Destek ödemelerinden faydalanmak için e-Devlet üzerinden de başvuru yapabilirsiniz. E-Devlet sisteminden başvuru yapmak için, "https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru" internet adresinden ön başvuruları tamamlayarak, yetkili bir meslek elemanı müracaatıyla görüşebilirsiniz.

Başvuru sonrasında yapılan değerlendirmelere göre, dosya açılarak sosyal inceleme süreci başlatılıyor. Yapılan inceleme sonrasında çocuğun ailesiyle birlikte yaşamasının uygun olması ve desteklenmesi kararlaştırılarak, destek aileye bağlanıyor.

80c1dd984393c6ce68b79b91bef730cb.jpg

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

Başvuru işlemleri esnasında ailelerden istenilen belgeler şu şekilde;

  • T.C. Kimlik Numarası beyanı,
  • Gerektiğinde alınacak sağlık raporu, öğrenci belgesi,
  • İş-Kur veya meslek kurslarına başvurduğuna dair belge,
  • Müracaatçının durumunu tespit amacıyla talep edilebilecek diğer belgeler.

DESTEK ÖDEME TUTARLARI

Başvurusu onaylanan ailelere yapılan ödeme miktarları ise şu şekilde;

  • Okul öncesi çocuklara yönelik yardım tutarı: 4 bin 312 TL,
  • İlkokul öğrencilerine destek tutarı: 6 bin 468 TL,
  • Ortaokul öğrencilerine yardım tutarı: 6 bin 899 TL,
  • Ortaokul öğrencilerine yardım tutarı: 4 bin 312 TL,
  • Üniversite öğrencilerine yardım tutarı: 7 bin 761 TL.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN