Citibank’tan ‘Merkez’ öngörüsü: Faiz indirimi için tarih verdi

Citibank’tan ‘Merkez’ öngörüsü: Faiz indirimi için tarih verdi

Citi, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın kasım ayına kadar faiz oranlarını sabit tutmasını beklediğini açıkladı. Banka, zorlu bir makroekonomik zemin ve likidite ortamında karmaşık bir dezenflasyon süreciyle karşı karşıya olunduğuna dikkat çekti.

ABD'li finans kuruluşu Citi, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın kasım ayına kadar faiz oranlarını sabit tutacağını öngördüğünü açıkladı.

Banka, Türkiye ekonomisinin mevcut durumuna dair yaptığı değerlendirmede, 2023 yılının ikinci çeyreğine ait son verilerin, ekonomik faaliyetlerde mütevazı bir daralmaya işaret ettiğini belirtti. Özellikle üçüncü çeyrekte, daha sıkı mali koşullar, özel tüketimdeki normalleşme ve zayıflayan ihracat gibi faktörlerin bu daralmanın daha belirgin hale gelmesine neden olabileceğine dikkat çekildi.

Citi, bu durumu "durgunluk benzeri" bir ortam olarak nitelendirdi ve politika yapıcılar için bu koşulların yönetilmesinin zorlaşabileceğini ifade etti. Banka, "Ekonomik faaliyetlerde beklenenden daha derin bir yavaşlama, erken bir faiz indirimi riskini artırabilirken, aynı zamanda vergi gelirlerini ve mali konsolidasyon çabalarını da olumsuz etkileyebilir" yorumunda bulundu.

FAİZ İNDİRİMİ KASIM AYINDA

Bu çerçevede, Citi'nin değerlendirmesine göre, Merkez Bankası'nın kasım ayına kadar faiz oranlarında değişiklik yapmaması muhtemel görünüyor.

Citi, 8 Ağustos'ta yayınlanacak yeni enflasyon raporunun, faiz oranı görünümüne dair ek bilgiler sağlayabileceğini de belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN