Çiftçinin yüzünü güldürecek zam! Buğday, mısır, arpada fiyatlar değişti: İşte yeni zamlı hububat fiyatları

Çiftçinin yüzünü güldürecek zam! Buğday, mısır, arpada fiyatlar değişti: İşte yeni zamlı hububat fiyatları

Buğday üretiminde yaşanan düşüşlerin ardından fiyatlar yükseldi. Yeni zamlar çiftçilerin yüzünü güldürecek. Buğday, mısır, arpada fiyatlar değişti. Hafta başında değişen fiyatlar merak konusu. İşte yeni zamlı hububat fiyatları...

Son günlerde merakla beklenen ekmeklik buğday, makarnalık buğday, mısır ve arpa fiyatlarında artış yaşandı. Bu kez üreticinin yüzünü güldürecek zam geldi. Güncel hububat fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

2024 BUĞDAY FİYATLARI NE KADAR OLDU?

9 Eylül 2024 itibarıyla Türkiye Ürün İhtisas Borsası’ndan alınan verilere göre, buğday, mısır ve arpa fiyatlarında önemli artışlar kaydedildi. Yeni haftaya zamlarla giren hububat fiyatları, üreticiler ve iş insanları tarafından yakından takip ediliyor. Özellikle ekmeklik buğday, makarnalık buğday, mısır ve arpa fiyatlarında gözle görülür bir yükseliş yaşandı. Peki, hububat fiyatları ne kadar oldu?

Hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri ihracatı 7 milyar doları aştı

GÜNCEL HUBUBAT FİYATLARI

Yeni haftada hububat fiyatlarında görülen zamlar dikkat çekiyor. İşte güncel fiyatlar:

  • Ekmeklik buğday: Yüzde 1,22 artarak kilogram başına 9,22 TL’ye ulaştı.

  • Makarnalık buğday: Yüzde 0,58 oranında zamlanarak kilogram başına 10,49 TL oldu.

  • Mısır: Yüzde 2,36’lık bir artışla kilogram fiyatı 8,75 TL olarak kaydedildi.

  • Arpa: Yüzde 0,99 zamla kilogram başına 7,88 TL’ye yükseldi.

EKİM ALANLARINDA BÜYÜK DÜŞÜŞ

Hububat fiyatıyla çiftçiyi kalitesiyle de un sanayicisini sevindirdi

Uzmanlar, hububat sektöründeki en büyük sorunlardan birinin buğday ekim alanlarındaki daralma olduğunu vurguluyor. Türkiye’de son 25 yılda buğday ekim alanları, 100 milyon dekardan 68 milyon dekara geriledi. Bu gerileme, üretim miktarını doğrudan etkileyerek buğday arzında sıkıntılara yol açıyor.

İklim koşullarının da olumsuz etkileriyle, 2022 yılında buğday üretiminde yüzde 11,5 oranında bir verim kaybı yaşandı. Üretim, bir önceki yıla göre yüzde 13,9 düşerek 17,6 milyon tona geriledi. Uzmanlar, Türkiye’nin her yıl en az 18-20 milyon ton buğday üretmesi gerektiğini belirtiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN