Chery sahiplerine büyük şok! Resmi Gazete'de yayınlanan karar en çok onları vurdu: Artık ikinci el imkansız

Chery sahiplerine büyük şok! Resmi Gazete'de yayınlanan karar en çok onları vurdu: Artık ikinci el imkansız

Chery otomobil sahiplerine büyük şok! Resmi Gazete'de yayınlanan karar, en çok onları vurdu! Artık ikinci el otomobil almak hayal oldu...

TUNACAN ATALAY

Türkiye, Çin'den ithal edilen binek araçlara yönelik ilave vergi kararı aldı. Resmi Gazete'de yayımlanan yeni düzenlemeye göre, mevcutta sadece elektrikli otomobiller için uygulanan yüzde 40 oranındaki ilave vergi, artık tüm yakıt tiplerindeki araçlara da uygulanacak. Bu düzenleme, 7 Temmuz'da yürürlüğe girecek.

CHERY KULLANICILARINA KÖTÜ HABER

Benzinli modeliyle satış rekoru kıran Chery yeni elektrikli aracını tanıttı! Fiyatıyla piyasada büyük rekabet yaratacak

İkinci elde Chery otomobillerin değerlenmesini bekleyen kullanıcılar için bu karar büyük bir şok oldu. Yeni vergi düzenlemesiyle birlikte Chery otomobillerinin ikinci el piyasasında beklenen değer artışı gerçekleşmeyebilir. Uzmanlar, ikinci elde Chery ile Volkswagen fiyatlarının birbirine yaklaşması durumunda, tüketicilerin tercihini Volkswagen'den yana kullanacağını belirtiyor.

UZMANLARIN DEĞERLENDİRMESİ

Durumu değerlendiren otomotiv uzmanları, "Chery ile Volkswagen fiyat olarak birbirine yaklaştığında, kimse Volkswagen yerine Chery almaz" yorumunda bulundu. Bu durum, özellikle Chery kullanıcılarını olumsuz etkileyecek gibi görünüyor.

Chery modelleri Türkiye yolunda

VERGİ DÜZENLEMESİNİN ETKİLERİ

Yeni vergi düzenlemesinin, Çin'den ithal edilen araçların fiyatlarına doğrudan yansıması bekleniyor. Bu da Chery gibi markaların ikinci el piyasasında rekabet gücünü azaltabilir. Uzmanlar, tüketicilerin daha çok bilinen ve güvenilir markalara yönelme eğiliminde olacağını vurguluyor.

Chery otomobillerin ikinci elde değerlenmesini bekleyen kullanıcılar için bu gelişme, beklentilerin tersine bir etki yaratabilir. Türkiye otomotiv piyasasında ilave vergi düzenlemesinin nasıl bir değişim yaratacağını ise zaman gösterecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN