BYD'nin o modelinde dev indirim! Resmi Gazete'de yayınlandı: Böyle kıyak görülmedi

BYD'nin o modelinde dev indirim! Resmi Gazete'de yayınlandı: Böyle kıyak görülmedi

Otomobil alacaklara BYD'den dev indirim geldi. Yatırım haberleriyle gündem gelen elektrikli otomobil devinde, matrah ve ÖTV düzenlemesi sonrası dev indirim göründü. Resmi Gazete'de yayımlanan yeni oranlar paylaşıldı. İşte yeni oranlar...

BURAK ÖZTOPRAK

ÖTV ve matrah oranlarındaki düzenleme resmen BYD'ye yaradı. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni oranlar paylaşıldı. Düzenleme sonrasında o modelde dev indirim dikkat çekti. İşte dev indirim...

ÖTV İNDİRİMİ RESMİLEŞTİ

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenleme ile şarj edilebilir hibrit otomobillerde (Plug-in hybrid) ÖTV indirimi resmileşti. Bu düzenleme, karbondioksit emisyonu 25 gramın altında olup, elektrikli menzili 70 kilometre ve üzerinde olan araçları kapsıyor.

a4a86c7c-94f7-4429-9e1c-2187cd4c15c6.jpg

ÖTV ORANLARI VE MATRAHLAR

  • Motor silindir hacmi 1600 cm3'ü geçmeyen ve ÖTV matrahı 1.350.000 TL'yi aşmayan araçlar için ÖTV oranı %30 olarak belirlendi.
  • Motor silindir hacmi 1600 cm3'ü geçmeyen ve ÖTV matrahı 1.350.000 TL'yi aşan araçlarda ise ÖTV oranı %60 olacak.
  • Motor silindir hacmi 1600 cm3'ü geçen fakat 1800 cm3'ü geçmeyen ve ÖTV matrahı 1.350.000 TL'yi aşmayan araçlar için ise ÖTV oranı %70 olarak uygulanacak.

Bu düzenleme ile Türkiye'de satılan şarj edilebilir hibrit araçlar arasında özellikle Çin merkezli BYD'nin ürettiği araçlar dikkat çekiyor. Türkiye'de büyük bir yatırım planlayan BYD, bu düzenlemeyle önemli bir fiyat avantajı elde etmiş durumda. Örneğin, Dsınıfı lüks SUV kategorisinde yer alan BYD Seal-U modeli, daha önce 2 milyon 250 bin TL'ye satılırken, yeni ÖTV düzenlemesi sonrası fiyatı yaklaşık 1,5 milyon TL'ye düştü.

yaklasik-1-aydir-yasanin-cikmasini-bekleyen-byd-seal-u-modelinin-fiyatini-sitesinden-kaldirmisti.jpg
Yaklaşık 1 aydır yasanın çıkmasını bekleyen BYD Seal U modelinin fiyatını sitesinden kaldırmıştı.​​​​​

BYD'NİN TÜRKİYE YATIRIMI

BYD'nin Türkiye'deki yatırımları, düzenleme öncesinde de gündemdeydi. Firmanın, yıllık 150 bin araç kapasiteli bir fabrika kuracağı ve bu yatırımla Türkiye'ye 1 milyar dolar değerinde bir katkı sağlayacağı belirtiliyordu. ÖTV indirimi ile BYD'nin Türkiye pazarındaki rekabet gücünün daha da artacağı öngörülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN