BYD’den Türkiye’ye özel elektrikli hatchback: Seal 06GT tanıtıldı! Fiyatıyla satış rekorları kıracak

BYD’den Türkiye’ye özel elektrikli hatchback: Seal 06GT tanıtıldı! Fiyatıyla satış rekorları kıracak

Çinli otomobil üreticisi BYD'den Türkiye'ye özel elektrikli hatchback! Seal 06GT tanıtıldı, fiyatıyla satış rekorları kıracak...

TUNACAN ATALAY

Çinli elektrikli araç devi BYD, Türkiye’de kuracağı fabrika için çalışmalara başlarken, elektrikli otomobil dünyasında ses getirecek yeni modeli Seal 06GT’yi tanıttı. Manisa’da üretim yapılması planlanan bu elektrikli hatchback modelinin, Türkiye pazarında büyük ilgi görmesi bekleniyor.

BYD’nin e-platform 3.0 evo mimarisini kullanan Seal 06GT, 59,5 kWh ve 73 kWh batarya seçenekleriyle dikkat çekiyor. 505 km'den 605 km'ye kadar menzil sunan model, 100 kW ve 200 kW hızlı şarj desteğiyle, yalnızca 20-22 dakikada %30'dan %80'e kadar şarj olabiliyor. 800V elektrik mimarisi ve gelişmiş termal yönetim sistemi, aracın verimliliğini artırırken soğuk hava koşullarında bile hızlı şarj performansı sunuyor.

whatsapp-image-2024-10-18-at-19-24-42-1.jpeg

Seal 06GT, 218 HP, 224 HP ve 422 HP olmak üzere üç farklı motor seçeneğiyle piyasaya çıkacak. Aerodinamik tasarımıyla dikkat çeken bu model, firmanın yeni Ocean-M tasarım anlayışını benimsiyor ve hatchback segmentinin en verimli araçlarından biri olmayı hedefliyor.

Türkiye’de üretilmesi planlanan Seal 06GT, 19 bin dolarlık (yaklaşık 650 bin TL) başlangıç fiyatıyla tüketicilere sunulacak. Büyük bataryalı versiyonu ise yaklaşık 23 bin dolar (780 bin TL) olacak. Yerli üretim avantajıyla gümrük vergisi muafiyeti ve %10 ÖTV avantajı sağlayacak olan model, Türkiye otomobil piyasasında dengeleri değiştirebilir.

BYD'nin yeni modelinin 2025 yılı itibarıyla Türkiye ve Avrupa piyasalarında satışa sunulması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN